Δευτέρα 19 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σπάνε τη ΛΑΡΚΟ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Το σπάσιμο της ΛΑΡΚΟ σε δύο κομμάτια προωθεί το ΔΣ της επιχείρησης. Η πρόταση που αναμένεται να καταθέσει στη ΓΣ των μετόχων, προβλέπει τη δημιουργία ενός «καλού» τμήματος, που θα ιδιωτικοποιηθεί και θα παραδοθεί ως «φιλέτο» στους σχεδιασμούς των μεγάλων συμφερόντων μέσω ΤΑΙΠΕΔ, και ενός «κακού», που θα τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης και τελικά θα οδηγηθεί στο κλείσιμο, με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Αυτό καταγγέλλει με δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ, της υλοποίησής της από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν βήμα προς βήμα στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ.

Απέναντι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στο λαό της Στερεάς είναι υπόλογοι οι υποψήφιοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στην Περιφέρεια. Ο κ. Μπακογιάννης, που έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της ιδιωτικοποίησης, αποδεικνύει ότι η Περιφέρεια που οραματίζεται θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές κυβερνητικές αποφάσεις. Ευθύνη έχουν και οι υποψήφιοι που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της "υγιούς" επιχειρηματικότητας, όπως ο κ. Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλούν σε συναγερμό ενάντια στην επικίνδυνη απόφαση για την ιδιωτικοποίηση και κλείσιμο ενός τμήματος της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ο λαός της Στερεάς έχει τη δύναμη να εμποδίσει τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας. Δύναμη στα χέρια του είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ