Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Αναδιατάξεις στους ομίλους με θύματα τους εργαζόμενους

Τα σωματεία καταγγέλλουν την προσπάθεια επιβολής εκ περιτροπής εργασίας και την απόλυση μιας εργαζόμενης στη «Μαρινόπουλος»

Από κινητοποίηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στις αρχές του Μάη
Από κινητοποίηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στις αρχές του Μάη
Με ανακοίνωσή τους, οι διοικήσεις του παραρτήματος Θεσσαλονίκης στα «Carrefour - Μαρινόπουλος - Dia» και του πανελλαδικού Σωματείου στα πρώην «Αρβανιτίδης», χαιρετίζουν τη συμμετοχή των συναδέλφων τους στην κοινή γενική συνέλευση που έγινε την περασμένη Κυριακή, με αφορμή την προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει «εκ περιτροπής εργασία». Κάτω από την αντίδραση των εργαζομένων, η εταιρεία ανέστειλε τους σχεδιασμούς της.

Τα δυο σωματεία καλούν την κεντρική διοίκηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για πανελλαδικό συντονισμό, σε αγωνιστική κατεύθυνση, για τη διεκδίκηση αιτημάτων όπως: Επιχειρησιακή σύμβαση που θα επαναφέρει το βασικό μισθό στα 918 ευρώ μεικτά για τους νεοπροσλαμβανόμενους και επιστροφή των επιδομάτων. Να μην τολμήσουν να ξαναμιλήσουν για εκ περιτροπής εργασία. Να αποπληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στα πρώην «Αρβανιτίδης».

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Ωράριο 40 ωρών, πενθήμερο και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Τα δυο σωματεία, σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Η εταιρεία "Μαρινόπουλος" με δηλώσεις της στον Τύπο, το τελευταίο εξάμηνο, πανηγυρίζει για τα οικονομικά επιτεύγματά της. Το 2013, χρονιά κρίσης, σημείωσε τζίρο 2 δισ. ευρώ, έκανε επενδύσεις στα Βαλκάνια εξαγοράζοντας τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αλβανία, ενώ παράλληλα άνοιξε καταστήματα σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σκόπια. Στην Ελλάδα αγόρασε το εμπορικό κέντρο "City gate". Το 2014 στην Ελλάδα η εξαγορά της εταιρείας "Αρβανιτίδης", και όχι μόνο, τον κάνουν κυρίαρχο του παιχνιδιού. Για μας τους εργαζόμενους επιφύλασσε μειώσεις που έφτασαν στο 20%, έχοντας άξιους συμπαραστάτες την πλειοψηφία της ομοσπονδίας και την κυβέρνηση. Σε αυτήν την επίθεση, συσπειρωμένοι στο Σωματείο, ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα αντισταθούμε».

Με άλλη ανακοίνωση, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Carrefour - Μαρινόπουλος - Dia» καταγγέλλουν την προκλητική στάση της εργοδοσίας «Μαρινόπουλος» που αρνείται συνάντηση με το κλαδικό και το επιχειρησιακό σωματείο για να συζητήσουν την απόλυση εργαζόμενης στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ