Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ «κατάθεση» στον αγώνα για ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Ο Παναγιώτης Πολίτης στην ΕΑΒ
Ο Παναγιώτης Πολίτης στην ΕΑΒ
Στην ΕΑΒ στο Σχηματάρι περιόδευσε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Π. Πολίτη, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, του ΔΣ εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Δ. Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος Τανάγρας, ο Β. Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας, ο Γ. Καβάλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βοιωτίας και ο Α. Κούκουρας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Εύβοιας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση της εταιρείας. Ακολούθησε ομιλία σε συγκέντρωση των εργαζομένων και η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων. Στις συναντήσεις με τη διοίκηση της εταιρείας και το σωματείο των εργαζομένων αναδείχτηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ΕΑΒ από την εφαρμοζόμενη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε η έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να λειτουργεί με το 60% της παραγωγικής της δυνατότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 η ΕΑΒ είχε 2.900 εργαζομένους και σήμερα απασχολεί 1.340. Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με το σωματείο αναδείχτηκε πως αυτό έχει ως άμεση συνέπεια την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την καθυστέρηση εκτέλεσης των παραγγελιών που έχει αναλάβει η ΕΑΒ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καθυστέρηση της επισκευής και συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών, τη στιγμή που έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος. Επίσης, να σημειωθεί ότι μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας, ακόμα και εξειδικευμένων απαιτήσεων, ανατίθεται σε εργολαβίες.


Η συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που έχει οδηγήσει σε περικοπές μισθών, στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, έχει άμεσες συνέπειες και στην ΕΑΒ. Οι μισθοί έχουν υποστεί μειώσεις σωρευτικά και μεσοσταθμικά σε σχέση με το 2009 σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, με τους εργαζομένους της επιχείρησης να εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο Δημοσίου, ενώ εκκρεμεί ακόμα η υπογραφή ΣΣΕ.

Υπάρχει λύση

Στη συζήτηση που είχε ο Παναγιώτης Πολίτης με τους εργαζομένους, εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους. Τόνισε ότι το ΚΚΕ με συνέπεια όλο το προηγούμενο διάστημα αντιπάλεψε την πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων που ενισχύει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα κι έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Σημείωσε πως σε αυτόν τον αγώνα θα καταθέσει το ΚΚΕ την ψήφο που θα του εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι στις επικείμενες εκλογές, τόσο για την Ευρωβουλή όσο και για τις περιφέρειες και τους δήμους. Γι' αυτό είναι ανάγκη η επιλογή των εργαζομένων στην κάλπη να ταυτιστεί με τα δικά τους συμφέροντα, να δυναμώσει όσο το δυνατό περισσότερο το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» και να καταψηφιστούν μαζικά και αποφασιστικά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που αποτελεί και την αιτία για τα συσσωρευμένα προβλήματα του λαού μας. Κάλεσε τους εργαζομένους να μπουν επικεφαλής για την ισχυροποίηση της λαϊκής συμμαχίας μαζί με τους φυσικούς τους συμμάχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για να γίνουν τα μέσα παραγωγής λαϊκή ιδιοκτησία, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και να διαγραφεί μονομερώς το χρέος.

Με αυτές τις προϋποθέσεις, σε μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας αμυντικής βιομηχανίας που θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, το έμπειρο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που διαθέτει. Σημείωσε πως η πρόταση αυτή του ΚΚΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από τις συγχωνεύσεις οργανισμών που οδηγούν σε συρρίκνωση της αμυντικής βιομηχανίας και άλλων τομέων της οικονομίας, σε απολύσεις και διαθεσιμότητες με το όχημα της αξιολόγησης. Σε αυτήν την προοπτική, της εργατικής λαϊκής εξουσίας, θα ενταχτεί και η ΕΑΒ η οποία μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάντηση στη γνωστή μέθοδο συκοφάντησης των εργαζομένων(2020-05-26 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων στην Αμυντική Βιομηχανία(2016-04-19 00:00:00.0)
Σχέδιο εκκαθάρισης για να παραδοθούν στα μονοπώλια(2013-07-28 00:00:00.0)
Αντιμέτωπη με τη διαρκή «φθορά» των παραγωγικών δραστηριοτήτων(2010-11-28 00:00:00.0)
Εγκαταλείψτε μαζικά τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ(2005-07-08 00:00:00.0)
Αγωνιστικά ενάντια στο ξεπούλημα(1999-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ