Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Επιτακτική η σύγκρουση με την ΕΕ

Στην εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει στο δήμο της πρωτεύουσας, για τη φορομπηξία και την ΕΕ, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας χτες το πρωί στο MEGA. Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα:

Για την κατάσταση στο δήμο Αθηναίων, με αφορμή ερώτηση που του έγινε για το Τέμενος σημείωσε: Εχουμε εκφράσει τις ενστάσεις μας για το γεγονός ότι φτιάχνεται ένας μόνο χώρος λατρείας για χιλιάδες μουσουλμάνους, σε ένα σημείο της Αθήνας. Αυτό δημιουργεί συνθήκες γκετοποίησης. Από κει και πέρα, για να σοβαρευτούμε, δεν είναι πρόβλημα του λαού της Αθήνας το τέμενος. Αυτή είναι η δική μου εικόνα από την καθημερινή επαφή με χιλιάδες κόσμου. Είναι το γονάτισμα από την άγρια φορομπηχτική πολιτική του δήμου της Αθήνας, συμπλήρωμα της κεντρικής, είναι η συρρίκνωση του δήμου της Αθήνας, γιατί δήμος της Αθήνας είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοί του, οι οποίοι σήμερα δεν φτάνουν και κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν μια πόλη όρθια. Το λέω αυτό γιατί ο καθένας βάζει τις ιεραρχήσεις του για το ποιο είναι το κύριο και σε ποιο πρέπει να στραφεί η επόμενη μέρα για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, που όπου κι αν περπατήσεις στην Αθήνα, θα δεις εγκατάλειψη, θα δεις συρρίκνωση, θα δεις πρόβλημα αποκομιδής, πρόβλημα ηλεκτροφωτισμού, λακκούβας, παιδικής χαράς και όλα τ' άλλα.

Για τη φορομπηξία: Θέλουν κι άλλους φόρους. Δεν τους φτάνουν αυτοί. 25 φόρους τέλη, δικαιώματα, εισπράττει ο δήμος της Αθήνας από τους Αθηναίους, χώρια τα παράβολα. 210 εκατομμύρια έχει προϋπολογίσει να εισπράξει. Εδώ μιλάμε για μια λεηλασία και θέλουν κι άλλους φόρους. Εδώ και τώρα μείωση, 40%, λέμε εμείς και ταυτόχρονα να πληρώσουν αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δρουν ασύδοτα. Οταν το βάλαμε πρώτοι το θέμα αυτό μας λέγανε λαϊκιστές. Προχτές ο κ. Καμίνης είπε ότι μπορούμε να μειώσουμε 20% τα τέλη. Μπα; Τώρα μπορεί; Μπορούν. Με πολιτική ζώνης, με ταξική προσαρμογή των τελών, μπορούν να τσακίσουν τους μεγάλους, να πάρουν απ' αυτούς και να δώσουν ανάσα στους μικρούς. Ποιος πληρώνει πρόστιμα στην Αθήνα; Οι χιλιάδες επαγγελματίες, οι μικρομαγαζάτορες. Αυτοί πληρώνουν. Και πληρώνουν για ένα καλαθάκι, για μια επιγραφή, για ένα σταντ. Δεν πληρώνουν οι μεγάλοι.

Για την ΕΕ: Αν δε συγκρουστείς με αυτήν τη λυκοσυμμαχία που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση, αν δε βάλεις στο χέρι τον πλούτο που έχει αυτή η χώρα, τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Είναι φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Και αυτή η σύγκρουση γίνεται επιτακτική σήμερα, όχι στην άλλη ζωή. Το πρόσωπο της ΕΕ είναι αποκρουστικό, αλέθει ταυτότητες, φτιάχνει έναν πολιτισμό βιομηχανίας, έναν κοσμοπολιτισμό που πάει μαζί με την ανοιχτή στήριξη του νεοναζισμού. Επιδοτούμενοι από την ΕΕ ήταν οι «Μεϊντάν», είναι αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στην Οδησσό και δε μίλησε κανένας. Πότε θα πάνε στεφάνι σε αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί πήγε ο κ. Βενιζέλος στη Μεϊντάν να καταθέσει στεφάνι. Πότε θα πάνε στεφάνι για τους 20 νεκρούς στο Σλαβιάνσκ; Για αυτόν τον κόσμο, ο οποίος έζησε ειρηνικά, μαζί συνέτριψε το φασισμό και τώρα τον βάζουν να αλληλοσκοτώνεται και οι Ρώσοι και η ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ