Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία

Αίτημα αιχμής να αποσυρθεί ο νόμος της «αξιολόγησης». Συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Επείγοντα του Ευαγγελισμού
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Επείγοντα του Ευαγγελισμού
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα με αιχμή την «αξιολόγηση», την οποία χαρακτηρίζουν ως «προθάλαμο» για απολύσεις και για παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας. Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας σημειώνει πως δεν πρόκειται ούτε για «προσχηματικές», ούτε για «ψευτοαξιολογήσεις», όπως τις χαρακτηρίζουν άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις, αλλά εργαλείο ενίσχυσης της λειτουργίας των υπηρεσιών και των δομών Υγείας - Πρόνοιας με τα κριτήρια «Ανώνυμης εταιρείας». Καλεί στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στην Αθήνα στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας.

Χτες το πρωί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου, συγκεντρώθηκαν στα Επείγοντα, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στην «αξιολόγηση». Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του νοσοκομείου με αίτημα να μην παραδώσει καμία λίστα ποσοστώσεων για την αξιολόγηση του προσωπικού. Ωστόσο, ο διοικητής ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμόσει το νόμο. Παράλληλα, τέθηκε το θέμα της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, όπου οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Αντί για 20 ασθενείς, νοσηλεύει τώρα 45.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου έκαναν προχτές οι εργαζόμενοι του Παίδων «Αγία Σοφία». Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση (σ.σ. στηρίζεται από δυνάμεις του ΠΑΜΕ) καταγγέλλει τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ «που κάλεσαν μέσα στο αμφιθέατρο τους εργαζόμενους σε απεργοσπασία. Σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή υπονομεύουν τον αγώνα και καλούν τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά την ημέρα της 24ωρης απεργίας» και όποιος μπορεί να φύγει (!) για να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

«Καλλιεργούν την αυταπάτη ότι αγώνας χωρίς κόστος μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι κάθε αγώνας έχει κόστος αλλά η υποταγή ακόμα μεγαλύτερο και χωρίς προοπτική. Η απεργία ήταν και είναι διαχρονικά όπλο στα χέρια των εργαζομένων που μαρτυρά την αποφασιστικότητά τους. Αυτό είναι που δε θέλουν να γίνει, δίνοντας χέρι βοηθείας στη συγκυβέρνηση!», σημειώνει η ΔΑΣ. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ, που είναι αντιδήμαρχος στο Ιλιον και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, καλούσε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να μην απεργήσουν με το «επιχείρημα» ότι δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ