Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΠΛΕΪ ΟΦ
Συμπληρώθηκε η τετράδα των ημιτελικών

Χωρίς προβλήματα πέρασε και από τη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αρη

MotionTeam

Χωρίς προβλήματα πέρασε και από τη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αρη
Τα δεύτερα παιχνίδια για την προημιτελική φάση της Α1 έφεραν τελικά και το τελικό ξεκαθάρισμα για τη φετινή τετράδα του πρωταθλήματος, με τους φιλοξενούμενους να επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως φαβορί των αναμετρήσεων και να πετυχαίνουν τη δεύτερη νίκη που χρειαζόταν για να προκριθούν.

Ετσι, στα ημιτελικά που αναμένεται να αρχίσουν την Τρίτη 13 Μάη, θα κοντραριστούν τα ζευγάρια Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Πανιώνιος, με τα πρώτα και δεύτερα παιχνίδια (Πέμπτη 15 Μάη) της σειράς να διεξάγονται σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ αντίστοιχα. Σημειώνεται πως πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 3 νίκες, ενώ σε περίπτωση πέμπτου παιχνιδιού, το πλεονέκτημα ανήκει σε «πράσινους» και «ερυθρόλευκους».

Στο «Νίκος Γκάλης», ο Ολυμπιακός, με τη φόρα της άνετης επικράτησής του στο Φάληρο, νίκησε ξανά τον Αρη με 74-59. Οι ερυθρόλευκοι, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι και τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, επέβαλαν το ρυθμό τους από την αρχή του αγώνα και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ελπίζουν. Στο ρελαντί πέρασε ο Παναθηναϊκός από την Πάτρα, νικώντας με 82-67 τον Απόλλωνα, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να δίνει ξανά στους νεαρούς παίκτες, με τον Γιάνκοβιτς να αγωνίζεται το περισσότερο απ' όλους. Κορυφαίος για τους «πράσινους» ήταν ο Μαυροκεφαλίδης (13π).

Στη Δράμα, ο Πανιώνιος πήρε τη σπουδαία νίκη - πρόκριση με 81-71 απέναντι στον ΚΑΟΔ, παίζοντας καλύτερα στην τρίτη περίοδο και αφού προηγουμένως χρειάστηκε να κάνει σπουδαία ανατροπή, αφού οι αξιόμαχοι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο Α' μέρος, προηγούμενοι στο ημίχρονο με 45-31. Ωστόσο, οι λύσεις που έδωσε ο Κάρτερ στους «κυανέρυθρους», ιδιαίτερα από μεγάλη απόσταση (4 τρίποντα), σε συνδυασμό με τη βελτίωση και της άμυνας, άλλαξαν τα δεδομένα.

Στην Κηφισιά, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πιο διαβασμένος απ' ότι στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του και έκαμψε την αντίσταση της Κηφισιάς για δεύτερη φορά, φτάνοντας στο τελικό 75-79. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Χαραλαμπίδης με 23π, ενώ το παιχνίδι είχε πολύ ένταση που οδήγησε σε τεχνικές ποινές (3 για τους γηπεδούχους), καθώς και στις αποβολές των Βασίλεβιτς και Παπαθεοδώρου, λίγο πριν τη λήξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ