Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής, τώρα ΚΚΕ

Την ανάγκη να δώσει απάντηση ο λαός στα κόμματα της αστικής διαχείρισης, που συμφωνούν ότι πρέπει ο ίδιος να πληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας, υπογράμμισε ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Σουρμένων, στο Ελληνικό. Και η απάντηση αυτή είναι μία και «θα τους πονέσει»: «Ισχυρό ΚΚΕ». Γιατί, όπως είπε, «με ισχυρό ΚΚΕ, ενιαία και παντού, μπορούμε από καλύτερες θέσεις να παλέψουμε ενάντια στην ΕΕ και τα κόμματά της». Και η απάντηση αυτή, όπως συμπλήρωσε, πρέπει να δοθεί «σήμερα, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για αναμονή». Στο δρόμο αυτό, κάλεσε και όσους κρατούν επιφυλάξεις για την ΕΕ, αλλά θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της, σημειώνοντας ότι «η αποχή και η απάθεια είναι για όσους έχουν λυμένα τα προβλήματά τους».

Σήμερα παίρνουν σάρκα και οστά όσα προέβλεπαν οι συνθήκες και οι διακηρύξεις της ΕΕ, είπε. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν ότι ο λαός πρέπει να κληθεί να ξηλωθεί για να πληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας και να εξασφαλιστεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τους πλέον εξαθλιωμένους. Βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, που φέρνει δεινά στους εργαζόμενους και κέρδη στους επιχειρηματίες. Συμπλήρωσε ότι η κυβερνητική σταθερότητα που επιζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημαίνει τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης πολιτικής. Ενώ για το νέο διπολισμό, με τη ΝΔ από τη μία και τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, υπογράμμισε ότι «παρά τις όποιες διαφορές τους στο μείγμα διαχείρισης, στα κύρια συμφωνούν, με τους βιομήχανους πάνε, με την ΕΕ θα πορευθούν».

Η πραγματική διέξοδος, κατέληξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, βρίσκεται στη συγκρότηση μιας ισχυρής Λαϊκής Συμμαχίας, με το λαό στην εξουσία.

Την επισήμανση ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα, που ήδη από το 1992 -από την ιδρυτική Συνθήκη του Μάαστριχτ, που ψήφισαν τότε οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΠΟΛΑΝ- αποκάλυψε τον αληθινό χαρακτήρα της ΕΕ και προειδοποίησε ότι η ένταξη σε αυτήν θα φέρει άγρια μέτρα για το λαό, έκανε ο Κ. Σιέττος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, που μίλησε στη συγκέντρωση. ΕΕ σημαίνει, όπως είπε, τσάκισμα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, εργασιακή ανασφάλεια, μισθοί και συντάξεις πείνας, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για όλους τους λαούς της Ευρώπης, με ή χωρίς μνημόνια. Την ίδια ώρα, τα μονοπώλια από το 2009 αύξησαν τον πλούτο τους κατά 50%! Κατέληξε ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο αντίπαλο δέος στην εξουσία των μονοπωλίων».

Τη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις και των δημοτών σε πελάτες που θα πληρώσουν αδρά για υπηρεσίες, στηλίτευσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Θ. Λιάπης, που μίλησε στη συγκέντρωση, σημειώνοντας ότι η πολιτική αυτή υπηρετείται «και στο Δήμο μας». Ανάφερε ανάμεσα σε άλλα, ως ένα παράδειγμα αυτής της πολιτικής, ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 40% στις λαϊκές οικογένειες και κατάργησή τους για τους ανέργους, με το «επιχείρημα» ότι ο δήμος «δε βγαίνει». Την ίδια στιγμή, όμως, ικανοποίησαν το αίτημα της πολυεθνικής «ΚΑΡΦΟΥΡ» να μειωθεί το ενοίκιο που πληρώνει στο Δήμο κατά 25%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ