Πέμπτη 8 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ελπιδοφόρο μήνυμα τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Ελπιδοφόρο μήνυμα και συγχρόνως τη ζωτικής σημασίας ανάγκη όλο και περισσότερων φοιτητών και σπουδαστών να κλείσει η πόρτα στον εκφυλισμό του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος και να γίνουν σημαντικά βήματα στην οργάνωση και τον προσανατολισμό του, έστειλαν τα αποτελέσματα από τις κάλπες που στήθηκαν χτες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Η άνοδος της Πανσπουδαστικής ΚΣ σε ψήφους και ποσοστά ήταν σημαντική, με χιλιάδες νέους να επιλέγουν συνειδητά το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο, να στηρίζουν με την ψήφο τους τη μοναδική παράταξη που δε λέει μισόλογα και ψέματα για την ΕΕ, την καπιταλιστική κρίση, για το μέλλον των σπουδών τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

Στα ΤΕΙ - σύμφωνα με τη ροή των αποτελεσμάτων μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές - καταγραφόταν σημαντική άνοδος της Πανσπουδαστικής ΚΣ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κι όλα έδειχναν ότι και στο τελικό αποτέλεσμα θα είναι δεύτερη δύναμη πανελλαδικά. Με τα παιδιά των λαϊκών και εργατικών οικογενειών να στέλνουν, με όπλο τις εκλογές τους και την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων τους, καθαρό μήνυμα αντεπίθεσης, αρνούμενοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ΕΕ και την κυβέρνηση, αρνούμενοι να δώσουν το πράσινο φως στην παραπέρα βαρβαρότητα.

Αλλά και στα πανεπιστήμια η άνοδος της Πανσπουδαστικής είναι ελπιδοφόρα.

* Στους πίνακες, η σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2013 γίνεται στους ίδιους ακριβώς συλλόγους. Στα τελικά αποτελέσματα (που αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα) το ύψος των ποσοστών των παρατάξεων θα είναι διαφορετικό, ωστόσο φαίνεται η τάση αύξησης ή μείωσης όλων των δυνάμεων σε σχέση με πέρσι.
* Στους πίνακες, η σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2013 γίνεται στους ίδιους ακριβώς συλλόγους. Στα τελικά αποτελέσματα (που αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα) το ύψος των ποσοστών των παρατάξεων θα είναι διαφορετικό, ωστόσο φαίνεται η τάση αύξησης ή μείωσης όλων των δυνάμεων σε σχέση με πέρσι.
Hδη από τα πρώτα χτεσινά αποτελέσματα, η ΠΚΣ κατέκτησε την πρωτιά σε μια σειρά Συλλόγους. Ενδεικτικά: Γεωλογικό ΑΠΘ, Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας, Εικαστικό ΑΠΘ, ΕΜΜΕ ΑΠΘ, Καλών Τεχνών Δυτ. Μακεδονίας, Λ.Π. Μουσικής Ηπείρου, Μαθηματικό Αιγαίου, Μουσικής Τεχνολογίας Κρήτης, Πληροφορική Ιονίου, Πληροφορική ΜΜΕ Δυτικής Ελλάδας, Πληροφορικής Αιγαίου, ΠΤΔΕ Θεσσαλίας, ΠΤΝ ΕΚΠΑ, ΠΤΝ Πανεπιστημίου Κρήτης, ΠΤΝ Θεσσαλίας, ΣΕΥΠ Δυτικής Ελλάδας, Σλαβικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Τηλεπικοινωνιών Συστ. & Δικτύων Δυτικής Ελλάδας, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Μαθηματικό ΕΚΠΑ, Φυσικό ΑΠΘ, Χημικό Ιωαννίνων, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Νοσηλευτική ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγοί ΕΚΠΑ, Αρχιτέκτονες ΕΜΠ, Γεωλογικό ΑΠΘ, Μηχανολόγοι Πατρών, Φυσικό Πατρών, Φυσικό ΕΚΠΑ, Φυσικό Ιωαννίνων. Επίσης, πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΠΚΣ σε ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Την ίδια στιγμή, είναι εμφανής η αποδυνάμωση της ΠΑΣΠ, για άλλη μια χρονιά, τόσο στα ΤΕΙ όσο και στα πανεπιστήμια, ενώ οι άλλες δυνάμεις διατηρούν δυνάμεις με ελαφριές μάλλον αυξομοιώσεις.

Η επιλογή και η εμπιστοσύνη χιλιάδων σπουδαστών και φοιτητών στα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ και τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών είναι αποτέλεσμα της συνεπούς δράσης του προηγούμενου διαστήματος καθιστώντας τους πυξίδα για τις ανάγκες των νέων, για την ύπαρξη οργανωμένου κινήματος, αναδεικνύοντας τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται κι ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ