Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Οι κλινικάρχες ζητούν μειώσεις 15% στους μισθούς

Τεράστιες οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΟΣΝΙΕ, καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Νέες μειώσεις μισθών, 15% στο βασικό μισθό, απαιτούν οι μεγαλοκλινικάρχες προκειμένου να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σε επιστολή του προς την Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), στις 30/4/2014, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών «προτείνει» «τη μείωση των Βασικών Μισθών που ορίζονται στην ΚΣΣΕ 2012 - 2013, κατά 15% από 1/4/2014».

«Ως προς τα επιδόματα και τους λοιπούς όρους, πλην του ύψους των Βασικών Μισθών, προτείνουμε να ισχύουν οι όροι της ΚΣΣΕ 2012 - 2013 και μόνον αυτοί», σημειώνουν. Δηλαδή, να συνεχίσει να ισχύει η κατάργησή τους, όπως και η κατάργηση των ειδικών αδειών και ωραρίων για όσους εργάζονται σε εργαστήρια.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΣΝΙΕ («Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία») καταγγέλλουν τις τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας της ΟΣΝΙΕ που «υπέγραψε για το 2012 - 2013 ΣΣΕ με μειώσεις 15%! Φέτος ζήτησαν αύξηση 2%, δηλαδή να υπογραφεί ΣΣΕ με τουλάχιστον 13% μείωση, κι αν συνυπολογίσει κανείς τον πληθωρισμό, τις αυξήσεις στις τιμές, την περικοπή στις παροχές υγείας, ασφάλισης, τη φοροληστεία, τα χαράτσια, κ.λπ., θέλουν ΣΣΕ με μειώσεις πάνω από 15% για το 2014 και πολύ πάνω από το 15% για το 2015».

«Και μόνο το γεγονός ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο της ιδιωτικής Υγείας εξακολουθούν να έχουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, φτάνει για να διαψεύσει και τις παράλογες απαιτήσεις των εργοδοτών και την εργοδοτική συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ με τις "ρεαλιστικές προτάσεις". Οι εξελίξεις για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν ότι οι εργοδότες δε δείχνουν ποτέ κατανόηση στα "ρεαλιστικά" αιτήματα», τονίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Καλούν όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία να προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις, σε Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να συζητήσουν την πρόταση ΣΣΕ για το 2014 που καταθέτουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (ΔΑΣ - ΟΣΝΙΕ) σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους εργαζόμενους, για επαναφορά όλων των μισθολογικών και θεσμικών δικαιωμάτων όπως ορίζονταν από τη ΣΣΕ του 2009, που έγινε διαιτητική απόφαση το 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ