Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαγιάτικες πρεμιέρες

«Κέικ»

Copyright � 2014 Vassilis Makr

«Κέικ»
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει, από τις 7 Μάη, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», το «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Ο συγγραφέας, που έχει τιμηθεί με διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καταθέτει στο «Κέικ» ένα φαινομενικά ρεαλιστικό κείμενο, που ανατέμνει τα προβλήματα και τις διαφορές των ενοίκων μιας μεσοαστικής πολυκατοικίας. Με αφετηρία ένα καθημερινό περιστατικό, το ψήσιμο ενός κέικ για την υποδοχή της κόρης του διαχειριστή από το εξωτερικό, ξεσπάει ένας «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ των ενοίκων όταν πληροφορούνται ότι κάποιος από αυτούς πετάει τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας. Η διαδικασία για την ανακάλυψη του «ενόχου» θα οδηγήσει τους γείτονες σε βίαιες αντιδράσεις, αλλά και σε ενδιαφέρουσες εκμυστηρεύσεις, ενώ ο διαχειριστής προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους «υπόπτους», μεταξύ των οποίων είναι και ένας μετανάστης. Η μηδενική ανοχή απέναντι στον ξένο αποκαλύπτει τις αγκυλώσεις μεγάλης μερίδας της κοινωνίας και οδηγεί αναπόφευκτα στη σύγκρουση των ηρώων, αλλά και σε απρόβλεπτες αποκαλύψεις. Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης. Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος. Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μίνα Αδαμάκη, Μάξιμος Μουμούρης, Λαέρτης Μαλκότσης.

  • Η «Priscilla», μιούζικαλ βασισμένο στην πολυβραβευμένη ομότιτλη ταινία του 1994, ανεβαίνει στις 6 Μάη, στο Μπάντμιντον. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον δημιουργό της ταινίας Stephan Elliot με τη συνδρομή για τη θεατρική του απόδοση του Allan Scott, ενώ τη θεατρική προσαρμογή έκανε ο Simon Phillips. Τα περισσότερα από τα τραγούδια - παγκόσμια hit - θα τραγουδηθούν από τον ελληνικό θίασο και τις 3 «Divas» τραγουδίστριες στα αγγλικά, ενώ κάποια άλλα στα ελληνικά. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Αλέξιος Πρίφτης, που έχει και τη μουσική διεύθυνση της παράστασης, ενώ η Χριστίνα Αργύρη είναι υπεύθυνη για τη μουσική διδασκαλία. Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός. Μετάφραση - απόδοση: Γιώργος Καπουτζίδης και Σταμάτης Πατρώνης. Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος. Η ΠΡΙΣΙΛΑ αφηγείται τη διασκεδαστική, αλλά και συγκινητική ιστορία τριών φίλων - drag queen καλλιτεχνών - που διασχίζουν την Αυστραλία από το Σίδνεϊ ως το Αλις Σπρινγκς, αφού ο Τικ (με καλλιτεχνικό όνομα Μίτζι) έχει προσκληθεί από την πρώην σύζυγό του Μάριον, για να παρουσιάσει το σόου του στο καζίνο που διευθύνει η Μάριον και να δει το γιο του που έχει γίνει 8 ετών. Παίζουν: Γιώργος Καπουτζίδης, Φώτης Σεργουλόπουλος, Παναγιώτης Πετράκης, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Τάνια Τρίπη, κ.ά.
  • Στο θέατρο «104», έως τις 20 Μάη, κάθε Δευτέρα, Τρίτη (9 μ.μ.), η «Ομάδα 33» παρουσιάζει την παράσταση «DIE HEIMAT», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χέρμαν Σούντερμαν. «Heimat» είναι η ιδιαίτερη πατρίδα, ο τόπος, το σπίτι, οι άνθρωποι, οι ρίζες, η γλώσσα, η παιδικότητα του ανθρώπου. Τι συμβαίνει όμως όταν η πατρίδα ταυτίζεται με το συντηρητισμό που συνθλίβει καθετί διαφορετικό; Εστιάζοντας στην οικογένεια ως μικρογραφία της κοινωνίας, η παράσταση αποτυπώνει τη σύγκρουση ανάμεσα στον αυταρχισμό και την προσωπική ελευθερία, εστιάζοντας στην ευθύνη όσων παραμένουν ουδέτεροι. Σκηνοθεσία - διασκευή: Ευρώπη Θωμοπούλου. Παίζουν: Δέσποινα Μαλλή, Λύσανδρος Σπετσιέρης, Φαίδρα Χατζηκωσταντή. Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Λάτος. Συνεργάτες: Μαρία Δερεμπέ, Αφροδίτη Πριμικύρη, Tania Riccio.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ