Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Με Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, το ΚΚΕ φέρνει στη Βουλή το θέμα του ιδιωτικού συμφωνητικού που ζητείται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «MIKEL». Στην Ερώτηση σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Οι εργαζόμενοι της αλυσίδας καταστημάτων - καφετέρια "MIKEL COFFEE COMPANY", με την απειλή της μη πρόσληψης κατά το διάστημα της εκπαίδευσής τους ή της απόλυσής τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, εξαναγκάζονται από την επιχείρηση, να υπογράφουν ιδιωτικά συμφωνητικά που παρουσιάζονται σαν "ρήτρα εμπιστευτικότητας" και καταργούν σε βάθος χρόνου το δικαίωμα στην εργασία, καθιστώντας ομήρους τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους αλλά και μετά από αυτή.

(...) Αποδεικνύεται ότι, πλάι στο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχει ψηφιστεί από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που αξιοποιείται στο έπακρο σε βάρος των εργαζομένων, οι επιχειρήσεις σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία τους. Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να μην ισχύσουν τα απαράδεκτα αυτά ιδιωτικά συμφωνητικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ