Σάββατο 5 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μέχρι την τελευταία ώρα η μάχη για την απεργία

Κορυφώνεται η δράση για την επιτυχία της κινητοποίησης την Τετάρτη 9 Απρίλη

Με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις, ανά περιοχή και σε τόπους δουλειάς, οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν την πανεργατική, πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη. Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις του σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καλούν εργαζόμενους και ανέργους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, να την αξιοποιήσουν σαν βήμα κλιμάκωσης της πάλης για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, ενάντια στις μειώσεις μισθών, στα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση και στα επόμενα που σχεδιάζει για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Κάλεσμα στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, έχουν απευθύνει με ανακοινώσεις τους η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, σωματεία και συνδικάτα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις. Μεταξύ άλλων:

  • Σήμερα Σάββατο, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης διοργανώνει γενική συνέλευση στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Συγκέντρωση και πορεία διοργανώνει σήμερα η Λαϊκή Επιτροπή Αγ. Αναργύρων - Καματερού στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων.
  • Την Κυριακή, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής «Ο Βύρων» καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).
  • Σε Γενική Συνέλευση καλεί το επιχειρησιακό σωματείο στα σούπερ - μάρκετ «Μαρινόπουλος», την Κυριακή στις 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Park» (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10).
  • Τη Δευτέρα, στις 6 μ.μ. πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής στα γραφεία της στο ΕΚΑ.
Την Τρίτη η απεργία στον Τύπο

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο συμμετέχοντας στην απεργία στις 9 Απρίλη, απεργούν την προηγούμενη μέρα 8/4. Η Ενωση Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι με την απεργία «δίνουμε άλλη μια μάχη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που θέλει να μας σπρώξει ακόμα περισσότερο στον εργασιακό μεσαίωνα». Στα ειδικότερα αιτήματα, διεκδικεί την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο. Η απεργία στα πρακτορεία ξεκινά το βράδυ της Τρίτης στις 8 μ.μ. και διαρκεί μέχρι τις 8 μ.μ. την Τετάρτη. Η Ενωση καλεί στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Βάθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ