Κυριακή 30 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Η θέση του ΚΚΕ για τα «αστικά στερεά απόβλητα»

Το ΚΚΕ, στον αντίποδα της πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που υλοποιείται από Περιφέρεια και Δημοτικές Αρχές, προβάλλει στόχους διεκδίκησης και πάλης για την ορθολογική διαχείριση των «Αστικών Στερεών Αποβλήτων» και πρωτοστατεί με όλες τις μορφές και με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να γίνουν αυτοί οι στόχοι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Οι δεκάδες κινητοποιήσεις, Ερωτήσεις και παρεμβάσεις σε Βουλή, Ευρωβουλή, Περιφέρεια και Δήμους έχουν στο επίκεντρό:

Να διαμορφωθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις νέος κεντρικός σχεδιασμός που θα προβλέπει τον αποκλεισμό της ιδιωτικοποίησης και την απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή. Την ορθολογική μεταφορά των απορριμάτων μέσω σταθμών μεταφόρτωσης, περιλαμβανομένης και της θαλάσσιας μεταφοράς. Την πλήρη αποκατάσταση των εκατοντάδων μεγάλων ανεξελέγκτων χωματερών. Τη δίκαιη και τεκμηριωμένη χωροθέτηση των υποδομών με γνωστά από πριν κριτήρια, που θα παίρνουν υπόψη την ισόρροπη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Ειδικότερα για την Αττική να σταματήσει κάθε διαδικασία για την κατασκευή και την ανάθεση της λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής, να μετεγκατασταθεί σε κατάλληλη εκτός Θριασίου θέση ο αποτεφρωτήρας των μολυσματικών, να αρχίσει άμεσα η απορρύπανση και περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, να εκπονηθεί πλήρης επιδημιολογική μελέτη που θα περιλαμβάνει τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στη ζώνη επιρροής Φυλής - Ανω Λιοσίων σε συνδυασμό με τη λειτουργία των άλλων, υψηλής όχλησης, εγκαταστάσεων που συνωστίζονται στο βεβαρημένο Θριάσιο.

Και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποδεδειγμένα και διαχρονικά οι κομμουνιστές έχουν τη μόνη φιλολαϊκή και ρεαλιστική πρόταση που σέβεται την υγεία και το περιβάλλον του λαού και δίνει λύση στο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ