Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Διατήρηση της έντασης με νέες επιδρομές

ΡΑΜΑΛΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Με νέες αεροπορικές επιδρομές σε «επτά στόχους» στη Λωρίδα της Γάζας απάντησε, χτες το απόγευμα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στη ρίψη τεσσάρων ρουκετών στο νότιο Ισραήλ (παράκτιες πόλεις Ασκελον και Ασντόντ), παρά την υποτιθέμενη «εκεχειρία» που είχε ανακοινώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της «Ισλαμικής Τζιχάντ», λέγοντας πως επιτεύχθηκε με μεσολάβηση της Αιγύπτου. Είχαν προηγηθεί ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε 29 «στόχους» μετά από ρίψη ρουκετών ύστερα από τη δολοφονία τριών νέων Παλαιστινίων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συναντώντας και χτες τον Βρετανό ομόλογό του, Ντέιβιντ Κάμερον (που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ), στην Ιερουσαλήμ, διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία με την «Ισλαμική Τζιχάντ», επαναλαμβάνοντας τις απειλές και καλώντας την «να συνειδητοποιήσει ότι έχει να κάνει με μία πολύ αποφασισμένη κυβέρνηση και έναν πολύ ισχυρό στρατό».

Νωρίτερα, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική κλιμάκωση εναντίον της Γάζας καταδικάζοντας την αναζωπύρωση της έντασης μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της «Ισλαμικής Τζιχάντ», συμπεριλαμβανομένης και της ρίψης ρουκετών από Παλαιστίνιους. Η δήλωση του Αμπάς έγινε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, στη Βηθλεέμ της Δυτικής Οχθης, ενώ αργότερα ακολούθησε άλλη συνέντευξη Τύπου του Παλαιστίνιου Προέδρου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι. Ο Κέρι μίλησε για «πρωτοφανή» υψηλά επίπεδα καχυποψίας ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς και «σοβαρές διαφωνίες» μεταξύ των δύο πλευρών, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να διευθετηθούν στο διάστημα που απομένει μέχρι τις 29 Απρίλη, οπότε υποτίθεται ότι εκπνέει η προθεσμία για την επίτευξη ισραηλινο-παλαιστινιακής «ειρηνευτικής» συμφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ