Τετάρτη 12 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Προς νέες κινητοποιήσεις για τα σχολεία

Την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ για την προώθηση του «νέου σχολείου», υψώνοντας ολοένα και περισσότερους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών του λαού, κατήγγειλαν εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, καθώς και μαθητικών συμβουλίων στην Κεφαλονιά, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής ΕΛΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν η εκτίμηση των εξελίξεων για το αίτημα να μη δοθούν εξετάσεις σε Α΄ και Γ΄ Λυκείου και να υπάρξουν ρυθμίσεις για όλους τους μαθητές, το αίτημα για μέτρα που αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση και τη μελέτη των σεισμόπληκτων μαθητών, η ασφάλεια των σχολείων και η αντισεισμική θωράκιση καθώς και η προώθηση του κοινού αιτήματος των μαζικών φορέων και του τοπικού ΤΕΕ για ουσιαστικούς ελέγχους και προώθηση νέων σχολικών συγκροτημάτων στο νομό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, «ομόθυμη ήταν η καταγγελία του περιφερειάρχη, Σ. Σπύρου, ο οποίος διατύπωσε το αίτημα να δοθούν πανελλαδικές εξετάσεις στη Γ΄ Λυκείου και να λειτουργήσει το σύστημα του "νέου σχολείου", με την τράπεζα θεμάτων στην Α΄ Λυκείου, παραβλέποντας την αντικειμενική αδυναμία των σεισμόπληκτων μαθητών, κύρια των άστεγων, όσων βιώνουν τον παραλυτικό φόβο του μετασεισμικού στρες και όσων δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα. Η εξαπάτηση ήταν τόσο μεγάλη ώστε οι μαθητές να μην μπορούν να πιστέψουν ότι έθεσε αίτημα ρύθμισης μόνο για το ΓΕΛ Ληξουρίου».

Η σύσκεψη κατέληξε σε απόφαση για οργάνωση της δράσης του λαού και της νεολαίας για τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα, να υπογραφεί από όσο γίνεται περισσότερους φορείς το υπόμνημα που κατατέθηκε στη Βουλή, μέσα από μαζικές διαδικασίες που θα συμβάλουν στο να γίνει ο αγώνας υπόθεση ευρύτερων μαζών. Κάλεσμα για συμμετοχή σήμερα στις 10.30 π.μ. στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο (μέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας) και πραγματοποίηση παράστασης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς.

Επίσης, το ερχόμενο Σάββατο στις 5 μ.μ. στην Αθήνα και στα γραφεία της Ομοσπονδίας Κεφαλληνιακών και Ιθακησιακών Σωματείων (Μεταξουργείο - Καρόλου 28, 1ος όροφος) θα γίνει πλατιά σύσκεψη με κεφαλληνιακά σωματεία, Φοιτητικούς & Σπουδαστικούς Συλλόγους, ΑΣΓΜΕ, ΟΓΕ, ΟΛΜΕ κ.λπ. για την προώθηση των αιτημάτων, ενώ την επόμενη βδομάδα θα γίνει παρέμβαση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί για να τοποθετηθεί πάνω στο υπόμνημα.

Παράλληλα, κοινοποίηση των αιτημάτων με τον προσφορότερο τρόπο (π.χ. με μαζική παρουσία) σε ΓΓ Δημοσίων Εργων και υπουργό Παιδείας. Προτείνεται μαζική κινητοποίηση στο Αργοστόλι στις 19 Μάρτη (ώρα 10.30 το πρωί - έξω από την πρώην Νομαρχία) και μετάβαση την Παρασκευή 21 Μάρτη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ