Τρίτη 11 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Στους... αιθέρες ο Φιλιππίδης

Στην... κορυφή του κόσμου αναρριχήθηκε στο Σόποτ ο Κώστας Φιλιππίδης
Στην... κορυφή του κόσμου αναρριχήθηκε στο Σόποτ ο Κώστας Φιλιππίδης
Από τα... ψηλά ήρθε η πιο σπουδαία επιτυχία για την ελληνική αποστολή στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Σόποτ της Πολωνίας, με τον Κώστα Φιλιππίδη να κατακτάει το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του επί κοντώ. Ο νεαρός άλτης, που θεωρούταν απ' τις ελπίδες της Ελλάδας για διάκριση στη διοργάνωση, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τα προγνωστικά και με καλύτερο άλμα στα 5.80, τα οποία πέρασε με την πρώτη, βρέθηκε στην κορυφή. Ο Ελληνας άλτης δοκίμασε και στα 5.85, αλλά τόσο αυτός όσο και οι δυο βασικοί του αντίπαλοι, ο Γερμανός Μουρ (δεύτερος) και ο Τσέχος Κούντλικα (τρίτος), απέτυχαν. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Φιλιππίδης είχε περάσει όλα τα προηγούμενα ύψη (5.40, 5.55, 5.65, 5.75), ενδεικτικό της πολύ καλής κατάστασης στην οποία βρέθηκε, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την πρωτιά.

Πολύ καλή παρουσία είχε και Λούης Τσάτουμας στον τελικό του μήκους, που βρέθηκε μια ανάσα από το βάθρο, ωστόσο την τελευταία στιγμή έμεινε στην 4η θέση, με καλύτερο άλμα στα 8.13. Ο Ελληνας άλτης στάθηκε άτυχος, αφού μέχρι την τελευταία προσπάθεια (6η) των αθλητών, ήταν σταθερά στην τρίτη θέση, ωστόσο το εκπληκτικό άλμα του Βραζιλιάνου Ντα Σίλβα στο φινάλε με 8.28, το οποίο του έδωσε την πρώτη θέση, ανέτρεψε τη σειρά των μεταλλίων, φέρνοντας δεύτερο τον Κινέζο Λι (8.23) και τρίτο το Σουηδό Τορνέους (8.21).

Στις κούρσες, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 60μ εμπόδια κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό του αγωνίσματος, όπου σημείωσε επίδοση κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ με 7.60, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε ικανό να του δώσει την πρόκριση στον τελικό.

Στο επί κοντώ των γυναικών, ό,τι μπορούσε να πάει στραβά πήγε για την Νικολέτα Κυριακοπούλου, που με καλύτερο άλμα στα 4.30 έμεινε στην τελευταία θέση του τελικού. Η Ελληνίδα άλτρια έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, ενώ είχε και την ατυχία να σπάσει το κοντάρι της στο άλμα για τα 4.45, κάτι που την αποσυντόνισε τελείως, κάνοντας τρία άκυρα στα 4.55.

Για δύο δέκατα του δευτερολέπτου έμεινε εκτός των ημιτελικών των 60μ. η Μαρία Γάτου, η οποία με χρόνο 7.38 δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

  • Ο καταποντισμός αρκετών φαβορί ήταν το στοιχείο που ξεχώρισε στους αγώνες από πλευράς διεθνών συμμετοχών. Μερικά από τα γεγονότα που ξεχώρισαν είναι: το παγκόσμιο ρεκόρ της ανδρικής ομάδας 4x400 των ΗΠΑ (3.2.13), η νίκη του Τσέχου Μάσλακ στα 400μ (45.24), η κυριαρχία της Νεοζηλανδής Βαλερί Ανταμς στη σφαιροβολία (20.67), η νίκη-έκπληξη του Μπαρσίμ από το Κατάρ στο ύψος (2.38).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ