Παρασκευή 7 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Πρεμιέρα σήμερα στο Σόποτ

Ελπίδες διάκρισης για μια ακόμη φορά συγκεντρώνει ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
Ελπίδες διάκρισης για μια ακόμη φορά συγκεντρώνει ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
Στο Σόποτ της Πολωνίας στρέφονται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή τα βλέμματα των φίλων του κλασικού αθλητισμού αφού εκεί διεξάγεται η κορυφαία συνάντηση στο χώρο του κλειστού στίβου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στους αγώνες, παρά ορισμένες ηχηρές απουσίες (Μπολτ, Λαβιλενί, Ισινμπάγεβα, Μο Φάρα, Μπονταρένκο), το «παρών» θα δώσουν αρκετά σπουδαία ονόματα του χώρου με δεδομένο ότι πρόκειται για τη μοναδική διοργάνωση παγκόσμιου επιπέδου στο στίβο τη φετινή χρονιά. Στόχος αρκετών πρωτοκλασάτων αθλητών είναι να υπερασπιστούν τον τίτλο που κέρδισαν στην προηγούμενη διοργάνωση, στην Κωνσταντινούπολη, το 2012, και άλλων να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στα υψηλά επίπεδα των αγωνισμάτων τους. Ανάμεσα σε αυτούς οι Τζαμαϊκανές σπρίντερ Φρέιζερ και Κάμπελ, η Νεοζηλανδή σφαιροβόλος Βαλερί Ανταμς, η Κροάτισσα άλτρια του ύψους Μπάνκα Βλάσιτς, ο πρωταθλητής του ίδιου αγωνίσματος στους άνδρες Ρώσος Ιβάν Ούχοφ κ.ά. Συνολικά στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος 587 αθλητές από 141 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Στα άλματα οι ελπίδες για Ελλάδα

Με την ατυχία να χτυπάει την ελληνική αποστολή την τελευταία στιγμή, αφού η Τόνια Στεργίου έχασε τη συμμετοχή της εξαιτίας τραυματισμού στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Σόποτ με 5 αθλητές. Αποστολή ολιγομελής, ωστόσο με ελπίδες διάκρισης που προκύπτουν από τις επιδόσεις των μελών της μέχρι τώρα στους αγώνες που έχουν λάβει μέρος. Την ομάδα αποτελούν: Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός ΓΣ, μήκος 8,23 μ.), Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος, επί κοντώ 5,83 μ.), Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας, 60 μ. εμπ. 7.63), Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕ Κάμειρος, επί κοντώ 4,72 μ.), Μαρία Γάτου (Ηρακλής, 60 μ. 7.29). Τα... βαριά χαρτιά της ελληνικής ομάδας αποτελούν τα άλματα αφού εκεί συγκεντρώνονται οι μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει αισθητή η παρουσία των γαλανόλευκων συμμετοχών.

Μία από τις μεγάλες ελπίδες για μια ακόμη φορά ο Λούης Τσάτουμας, που έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και καλείται στην Πολωνία να το επιβεβαιώσει. Με το άλμα στα 8,23 κατέχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση παγκοσμίως για φέτος μετά το 8,30 του σπουδαίου ονόματος στο αγώνισμα Ρώσου Αλεξάντερ Μένκοφ. Στο επί κοντώ, για τον Κώστα Φιλιππίδη με το 5,77, που είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο τη φετινή χρονιά, και στα θετικά την απουσία του καλύτερου στο αγώνισμα Γάλλου Λαβινελί (πρόσφατα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με 6,16) ο συναγωνισμός φαίνεται να είναι στα μέτρα του. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Κυριακοπούλου με το 4,72 έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο και αρκετές φιλοδοξίες στη διοργάνωση. Αντίθετα, πιο δύσκολα φαντάζουν τα πράγματα στα σπριντ, με τους Δουβαλίδη και Μαρία Γάτου να έχουν έντονο συναγωνισμό από τους αθλητές που θα μετάσχουν στα 60 μ.

Πρεμιέρα με Τσάτουμα

Ο Λούης Τσάτουμας σήμερα το απόγευμα θα ανοίξει τις ελληνικές παρουσίες συμμετέχοντας στα προκριματικά του μήκους (20.20). Θα τον ακολουθήσουν το Σάββατο το πρωί οι Δουβαλίδης και Γάτου στα προκριματικά των 60 μ. (11.10 και 11.40 αντίστοιχα) ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα ο Κώστας Φιλιππίδης θα μετάσχει απευθείας στον τελικό του επί κοντώ. Τις συμμετοχές για την Ελλάδα θα κλείσει η Νικόλ Κυριακοπούλου την Κυριακή το απόγευμα (16.00) επίσης με παρουσία στο τελικό του επί κοντώ (στο αγώνισμα δεν υπάρχουν προκριματικά σε άνδρες - γυναίκες). Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες δεν θα καλυφθούν τηλεοπτικά στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ