Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Σφήνα» σε επιχειρηματικά παιχνίδια το σωματείο της ΑΓΝΟ

Στα επιχειρηματικά «παιχνίδια» που εξυφαίνονται γύρω από την ΑΓΝΟ προσπαθεί να μπλέξει τους εργαζόμενους η πλειοψηφία του σωματείου και του ΕΚ Θεσσαλονίκης. Σε συνέντευξη που έδωσαν χτες, ζήτησαν την παρέμβαση του κράτους, για να φύγει ο Κολιός από την ΑΓΝΟ, να καθαρίσει από τα βάρη και να γίνει ξανά «δελεαστική» σε πιθανούς επενδυτές, που θα αναλάβουν να τη λειτουργήσουν.

Περιγράφοντας την κατάσταση, οι συνδικαλιστές είπαν ότι εδώ και ένα χρόνο έχει απορριφθεί η αίτηση που κατέθεσε η εργοδοσία για υπαγωγή της ΑΓΝΟ στο άρθρο 99 και η επιχείρηση δε δουλεύει. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 13 μήνες. Οι 130 από αυτούς έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και η εργοδοσία επέβαλε σε περίπου 190 την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, που προβλέπουν την αποδοχή 40 απολύσεων, μείωση των μισθών κατά 20%, το δικαίωμα του εργοδότη να προχωρήσει σε απόλυση του 15% του προσωπικού που απασχολεί, να προχωρά σε εργασιακές μεταβολές και εργασιακή ειρήνη για δύο χρόνια.

Είπαν ακόμα ότι τα χρέη της ΑΓΝΟ προς την ΑΤΕ, ύψους 50 εκ. ευρώ, έχουν περάσει στο «κακό» κομμάτι της τράπεζας. Στην περίπτωση της ΑΓΝΟ, όπως και στην περίπτωση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΘ, προσπαθούν να παρέμβουν στις διαδικασίες της μεταβίβασης, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, όχι απλά δε στήριζαν τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά και στέκονταν απέναντι σε αυτούς. Πιο αποκαλυπτική είναι η περίπτωση της ΑΓΝΟ, όπου καλούσαν τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν για τα δεδουλευμένα και τους έσπρωχναν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, με μειώσεις μισθών και απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ