Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πρόγραμμα δράσης με κλιμάκωση την Κυριακή

Στη συγκέντρωση του ΕΚ Λάρισας για την Υγεία συμμετείχαν χτες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας

Αγρότες της Αργολίδας, στο μπλόκο του Ανυφιού

Eurokinissi

Αγρότες της Αργολίδας, στο μπλόκο του Ανυφιού
Με το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας να ενισχύεται κι άλλο χτες και με στήσιμο νέων μπλόκων σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι μικρομεσαίοι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Χτες βράδυ στη Λάρισα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συμμετείχαν με τρακτέρ στη συγκέντρωση για την Υγεία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συγκέντρωση, στην οποία μίλησε ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ, χαιρέτισε ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, επισημαίνοντας ότι στα βασικά αιτήματα της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης είναι και αυτά που αφορούν την υγεία του λαού.

Η συμμετοχή των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας στη χτεσινή κινητοποίηση του ΕΚ Λάρισας εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων που πάρθηκαν για διεύρυνση και δυνάμωμα του μετώπου της εργατικής - λαϊκής συμπαράταξης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στην ίδια κατεύθυνση:

  • Σήμερα, στις 5 μ.μ., στο χώρο του μπλόκου, θα γίνει σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.
  • Το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Φλεβάρη, θα γίνει στο χωριό Νίκαια της Λάρισας σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην οποία θα συζητηθεί η παραπέρα πορεία του αγώνα.
  • Την Κυριακή 9 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο μπλόκο, θα γίνει λαϊκό συλλαλητήριο συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, με συμμετοχή εργαζομένων κι άλλων λαϊκών στρωμάτων από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας.
  • Στην αρχή της ερχόμενης βδομάδας, θα ζητηθεί να γίνουν συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, καθώς και με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών, συμμετέχοντας μαζικά στην παλλαϊκή συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή στο μπλόκο της Νίκαιας, στις 12 μ. Λεωφορεία από την Αθήνα θ' αναχωρήσουν στις 8 π.μ., από την πλατεία Καραϊσκάκη. Στα ψηφίσματα και τις ανακοινώσεις δεκάδων συνδικάτων και άλλων φορέων του κινήματος προστέθηκαν χτες αυτά των Εργατικών Κέντρων Αγρινίου και Νάουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ