Τρίτη 4 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για ενίσχυση του ΚΚΕ

«Καρφίτσα» δεν έπεφτε στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΙΤΑΝΙΑ, όπου το «παρών» έδωσαν άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι φορέων, σε μια εκδήλωση που σηματοδότησε την έναρξη μιας πλατιάς και πλούσιας δράσης μέχρι τις εκλογές, ώστε να εκφραστεί και στην κάλπη η συμπόρευση εργαζομένων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νέων, ανθρώπων του μόχθου, με το ΚΚΕ.

Αμέσως μετά την εισηγητική ομιλία απ' τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το λόγο πήραν παρευρισκόμενοι για σύντομες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Ο Θ. Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή, εστίασε σε ζητήματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική, ο Α. Κακαράς, πλοίαρχος εν αποστρατεία, παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους ένας στρατιωτικός μπορεί και πρέπει να στηρίξει το ΚΚΕ. Ο Κώστας Σιέττος, καθηγητής του ΕΜΠ όπως και ο Νίκος Γελαδάς, κοσμήτορας ΤΕΦΑΑ, επικέντρωσαν στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στις συνέπειες της υποχρηματοδότησης και απηύθυναν κάλεσμα στους διδάσκοντες, στους σπουδαστές αλλά και τους εργαζόμενους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ.

Με το γνωστό της λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη έδωσε πολλές απαντήσεις στο «γιατί ΚΚΕ», ενώ ο Σταύρος Τάσσος, σεισμολόγος υπογράμμισε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αντιμετωπίζεται και ανατρέπεται. Ο συνθέτης - μουσικός Μανώλης Ανδρουλιδάκης εξήγησε γιατί σήμερα δεν μπορεί να υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από ισχυρό ΚΚΕ. Ο ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης παρέθεσε ιστορικά στοιχεία με ισχυρούς παραλληλισμούς με το σήμερα που επιβεβαιώνουν την ανάγκη οι λαοί να μην στοιχίζονται κάτω από ξένες σημαίες, αλλά να χαράξουν το δικό τους δρόμο, με το ΚΚΕ.

Ο Νίκος Αγγέλου, κτηνοτρόφος απ' την Αργολίδα και συνδικαλιστής της ΠΑΣΥ, εξήγησε τι ήταν αυτό που τον έκανε πριν από χρόνια να συμπορευτεί με τους κομμουνιστές, όταν αντάμωσε μαζί τους στα μπλόκα, επιλογή που υποστηρίζει μέχρι σήμερα.

Γλαφυρά, ο Βασίλης Πετρόπουλος, συνδικαλιστικό στέλεχος στον κλάδο των εργαζομένων στο Δημόσιο και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Αντωνόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και ο Σάββας Κυριακίδης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υποδηματοποιών, περιέγραψαν την κατάσταση για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, προτρέποντας τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τη μόνη επιλογή που δε θα τους διαψεύσει.

Η Στέλλα Χριστοδουλάκου, ψυχίατρος στο ΨΝΑ και μέλος της Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο, ήταν σαφής λέγοντας ότι το ΨΝΑ δεν το κλείνει η τρόικα ούτε το μνημόνιο, αλλά η ΕΕ που έχει εδώ και καιρό αποφασίσει για την τύχη του. Με τη σειρά της προέτρεψε σε στήριξη του ΚΚΕ. Το ίδιο και η Μαρία Φιλανταράκη, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ, που αναφέρθηκε διεξοδικά στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και που για να την αντιπαλέψουν χρειάζονται ισχυρό ΚΚΕ.

Στα επόμενα φύλλα του, ο «Ριζοσπάστης» θα παρουσιάσει αναλυτικά τις τοποθετήσεις στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ