Κυριακή 2 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Τρίτη τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για την Υγεία

Στην Αθήνα στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και σε άλλες πόλεις

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Συλλαλητήρια για την Υγεία διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 4 Φλεβάρη. Με τη συμμετοχή τους, ταξικά συνδικάτα και άλλοι φορείς του κινήματος δίνουν συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα οξυμένα προβλήματα του λαού, με αιχμή αυτό της Υγείας. Αφορμή για το συλλαλητήριο είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η ψήφιση του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 6/2, μέρα πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες γιατρών και υγειονομικών.

Το συλλαλητήριο στην Αττική αποφασίστηκε σε σύσκεψη συνδικάτων και άλλων φορέων που διοργάνωσε την περασμένη βδομάδα η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Θα γίνει στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια. Στο συλλαλητήριο καλούν, με ανακοινώσεις τους, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει συλλαλητήριο την ίδια μέρα στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Τη Δευτέρα, θα γίνει σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης των σωματείων, στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚΘ.

Στο κάλεσμά της για τα συλλαλητήρια και την πανυγειονομική απεργία, η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών Υγείας απέμειναν σήμερα.

Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό! Γυρίστε την πλάτη σε όσους στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των "Παρεμβάσεων", που πρωτοστάτησαν να ανακληθεί η ειλημμένη απόφαση για απεργία στο Δημόσιο στις 6 του Φλεβάρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε πάλη για:

  • Να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία. Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα Υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας (ΚΥ). Οχι στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.
  • Ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας με προσανατολισμό στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Πλήρη χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας. Σταθερό 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο. Μία εφημερία τη βδομάδα για τους γιατρούς.
Σε άλλες περιοχές
  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε συγκέντρωση για την Υγεία, την Τετάρτη 5/2, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Σε κινητοποίηση για δημόσια - δωρεάν Υγεία, την Τρίτη 4/2 στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, καλούν οι τοπικές Γραμματείες των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ και ΠΑΣΥ, μαζί με σωματεία της περιοχής.
  • Στο Ηράκλειο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ, την Τετάρτη 5/2, στις 11 π.μ.
  • Στην Κέρκυρα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 4/2 στο νοσοκομείο.
  • Στα Τρίκαλα, ΕΒΕ, Σύλλογοι γυναικών και αγροτών και Λαϊκές Επιτροπές του νομού καλούν σε συλλαλητήριο για την Υγεία την Τετάρτη 5 Φλεβάρη.
  • Σε Σάμο - Ικαρία, αντιδρώντας στο οριστικό κλείσιμο των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στον Αγιο Κήρυκο, στον Εύδηλο της Ικαρίας και στο Καρλόβασι της Σάμου, το Εργατικό Κέντρο κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας για τη Σάμο τη Δευτέρα, με συγκέντρωση στο ΙΚΑ Καρλοβάσου και 24ωρη απεργία στην Ικαρία την ίδια μέρα, με συγκέντρωση στον Εύδηλο. Τέλος, κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας στην Ικαρία στις 7/2 και συγκέντρωση στο ΙΚΑ Ευδήλου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα(2022-12-01 00:00:00.0)
«Μπλόκο» στο νομοσχέδιο με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα(2022-11-30 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους! Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!(2021-05-13 00:00:00.0)
Περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα σε Σάμο και Ικαρία(2018-07-12 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά(2017-11-10 00:00:00.0)
Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα(2013-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ