Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Καθημερινή δράση με σταθμό την 4η Φλεβάρη

Πρόγραμμα δράσης με άξονα τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις στο μέτωπο της Υγείας σχεδιάζουν και υλοποιούν σωματεία και μαζικοί φορείς. Σταθμό στην παραπάνω δραστηριότητα θα αποτελέσει το συλλαλητήριο για την Υγεία που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 4 Φλεβάρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια. Ενδεικτικά, έγιναν ή προγραμματίζονται τα εξής:

  • Συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα την τραγική κατάσταση στην Υγεία, τα σχέδια για την ΠΦΥ και τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας - Ρέντη την Παρασκευή 31/1 στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο (Π. Τσαλδάρη 10).
  • Στις 13/2 θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για ενημέρωση αλλά και για την οργάνωση κινητοποιήσεων την Τρίτη 18/2, που τα σωματεία και οι φορείς έχουν ορίσει ως Μέρα Δράσης για την Υγεία. Εκείνη τη μέρα, θα γίνουν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, δηλαδή σε Γενικό Κρατικό, «Τζάνειο» και «Μεταξά» καθώς και στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.
  • Σε σύσκεψη που διοργάνωσε τη Δευτέρα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, με τη συμμετοχή σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών, αποφασίστηκε προγραμματισμός δράσης για την ενημέρωση των μελών των σωματείων και του λαού της περιοχής, με κορύφωση τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Στο επίκεντρο βρέθηκε το πρόβλημα της ανεργίας και τέθηκε προγραμματισμός για παρεμβάσεις στο ΙΚΑ, με αίτημα τη σφράγιση όλων των βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και πρωτοβουλίες για την οργάνωση των εργαζομένων που δουλεύουν στην «κοινωφελή εργασία» και είναι απλήρωτοι.
  • Συγκέντρωση για δημόσια δωρεάν Υγεία διοργάνωσαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και η αντίστοιχη Γραμματεία της Υγείας - Πρόνοιας. Τη Δευτέρα οι δύο Γραμματείες, μαζί με σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου και πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στο νοσοκομείο, καλώντας εργαζόμενους και ασθενείς στη χτεσινή κινητοποίηση, ενάντια στο ν/σ για την ΠΦΥ.
  • Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Πύργου έκαναν χτες το πρωί οι αγρότες της περιοχής, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας. Απέκλεισαν συμβολικά τα ταμεία του νοσοκομείου ενάντια στην είσπραξη των χαρατσιών, που προστίθενται στη φορολεηλασία που πλήττει τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  • Σήμερα, η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και την επίδρασή τους στο λαό, στις 12 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του ΕΚΘ.
  • Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μετά από σύσκεψη που οργάνωσε με τα σωματεία - μέλη του, με συνταξιουχικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, αποφάσισε τη διοργάνωση συγκέντρωσης την Τετάρτη 5 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, για τα προβλήματα της Υγείας.
  • Σε κινητοποίηση για δημόσια - δωρεάν Υγεία, την Τρίτη 4 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, καλούν οι τοπικές Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ και ΠΑΣΥ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΓΕ, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», των εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΚΑΛΛΑΣ», των εργαζομένων στα «Plaza» και εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας.
  • Στην Ικαρία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και της ΟΓΕ κινητοποιούνται για τις τεράστιες ελλείψεις στις υπηρεσίες Υγείας, με παρεμβάσεις στα παραρτήματα του ΙΚΑ και τοπική απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ. Παράλληλα, συνεχίζεται το μάζεμα υπογραφών, που θα αποσταλούν στο υπουργείο Υγείας, στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και στη Βουλή.
  • Το κλείσιμο του Υγειονομικού Σταθμού Λάρυμνας και του Κέντρου Υγείας Αταλάντης καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και οι δυνάμεις του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου» στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ. Καλούν τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν πρωτοβουλίες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον τομέα της Υγείας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ