Κυριακή 19 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σήμερα η πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Εμπόριο να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή πανελλαδική απεργία, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακή Αργίας και να αξιοποιήσουν την απεργία στη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία καλεί τα μέλη του και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Το πλαίσιο πάλης που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις, περιλαμβάνει τα εξής αιτήματα αιχμής:

  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης στο Εμπόριο, χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν τη μείωση που υπέγραψε η Ομοσπονδία.
  • Συλλογική Σύμβαση που να επιβάλλει τη μετατροπή των προσωρινών Συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
  • Συλλογική Σύμβαση που να προβλέπει ωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη τη βδομάδα, με κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
  • Υπογραφή επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες πολυεθνικές.

Η σημερινή είναι μία από τις εφτά Κυριακές του χρόνου που όλα τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά, όπως προβλέπει ο νόμος 4177/2013, με τον οποίο κυβέρνηση και μεγαλέμποροι δίνουν ένα ακόμα χτύπημα στην κυριακάτικη αργία, σε βάρος των εμποροϋπάλληλων και των αυτοαπασχολούμενων.

Σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο κατάστημα «Καρφούρ» Μακεδονίας, καλεί τους εργαζόμενους το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη. Στη Λαμία, στις 10.30 π.μ. στα Δικαστήρια καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας. Στη Χαλκίδα, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων διοργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγοράς. Να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους σήμερα Κυριακή 19/1 καλούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους οι Γραμματείες Ηρακλείου και Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ