Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Κεντρική απόφασή μας η κάθοδος με τους 58»

Εντείνονται οι διεργασίες στην προσπάθεια να βρεθεί το κατάλληλο «αμπαλάζ» για την αναπαλαίωση της φθαρμένης σοσιαλδημοκρατίας

Eurokinissi

Εντείνονται οι διεργασίες στην προσπάθεια να βρεθεί το κατάλληλο «αμπαλάζ» για την αναπαλαίωση της φθαρμένης σοσιαλδημοκρατίας
Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο χώρο της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας για αναδιάταξή της και συγκρότηση τρίτου, εναλλακτικού πόλου αστικής διαχείρισης μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ χθες, στον απόηχο των αντιδράσεων (π.χ. ανακοινώσεις από «κίνηση των 75» και «Αριστερή Πρωτοβουλία») που προκάλεσε η «κίνηση των 58» να αναγγείλει την κάθοδό της στις επερχόμενες ευρωεκλογές και η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να «χαιρετίσει» την πρωτοβουλία, έσπευσε να στείλει στα ΜΜΕ την απόφαση της ΚΠΕ του κόμματος της 22/12/2013, ουσιαστικά υπενθυμίζοντας ότι έχουν συναποφασίσει στο κομματικό όργανο ένα τέτοιο πλαίσιο λειτουργίας τους από τώρα και στο εξής:

Η ΚΠΕ αποφάσισε πως η «μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, που ξεκινάει από το τέλος της δεξιάς και φτάνει μέχρι το όριο της κομμουνιστικής αριστεράς, πρέπει να ανασυγκροτηθεί (...) Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και σε όλα τα στελέχη μας που αποχώρησαν, είτε εκφράζονται ως άτομα, είτε εκφράζονται μέσω Κινήσεων μικρών ή μεγάλων». Για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι, αποφάσισαν ότι «τελείωσαν οι κομματικοί έλεγχοι, τα χρίσματα, οι μηχανιστικές προσεγγίσεις». Για δε τις ευρωεκλογές ότι «το ΠΑΣΟΚ, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το μόνο στην Ελλάδα, απευθύνει πρόσκληση συνδιοργάνωσης χωρίς αποκλεισμούς με ισοτιμία και απόλυτο σεβασμό σε όλους εκείνους, κινήσεις και πρόσωπα, που εκφράζονται από την πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Η πρόσκλησή μας συνίσταται στη συγκρότηση μιας κοινής Οργανωτικής Επιτροπής για να οργανώσουμε τη Συνδιάσκεψη για την ευρωπαϊκή στρατηγική της χώρας και την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, με την αιγίδα και τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (...)».

Προσπαθώντας, εξάλλου, να δώσει ώθηση στο όλο εγχείρημά τους μπρος στις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ προβάλλει το «Relaunching Europe», πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, που διοργανώνει εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 23/1 «και θα αναζητήσει μέσα από διεξοδικό διάλογο, ιδέες και προτάσεις που να οδηγούν στην έξοδο από την κρίση». Θα συμμετάσχουν «νέοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί». Ομιλίες θα κάνουν ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Hannes Swoboda και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Συμμετέχει επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ