Παρασκευή 10 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δικάζονται συνδικαλιστές σήμερα σε Αθήνα και Ζάκυνθο

Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 12 μ. στην Ευελπίδων καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Με τις προγραμματισμένες για σήμερα δίκες στελεχών του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στη Ζάκυνθο και συνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα, κυβέρνηση και εργοδοσία κλιμακώνουν την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη». Στόχος των αλλεπάλληλων συνδικαλιστικών διώξεων είναι η ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων, η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η καταστολή κάθε αντίδρασης και αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική.

Συγκεκριμένα, σε δίκη σέρνονται σήμερα ο Διονύσης Συγούρος, πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, ο Δημήτρης Σούλης, μέλος της Γραμματείας Ζακύνθου της ΠΑΣΥ, και 5 ακόμα αγρότες, επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην περιοχή Λούμπα Ζακύνθου διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια.

Επίσης, σήμερα, δικάζονται στην Ευελπίδων συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ, ανάμεσά τους και στελέχη του ΠΑΜΕ. Η δίωξη ασκείται ενάντια στο σύνολο των μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, όπως αυτό ήταν συγκροτημένο το 2011, και αφορά την πολυήμερη απεργία του κλάδου τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου. Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη είχαν τότε επικαλεστεί προσχηματικά την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη ρύπανση, εξαιτίας της μη αποκομιδής των σκουπιδιών. Η δίκη είχε αναβληθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου, και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια. Να κάνουν δική τους υπόθεση τη σημερινή στάση εργασίας καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους της περιοχής η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας. Ταυτόχρονα, οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Βόλου, στις 12 το μεσημέρι, με διευρυμένο πλαίσιο αιτημάτων σχετικά με την εφαρμογή της ΣΣΕ που καταστρατηγεί η δημοτική αρχή εδώ και δυόμισι χρόνια.

Σχολιάζοντας τη στάση της πλειοψηφίας του σωματείου στο ζήτημα των συνδικαλιστικών διώξεων, η ΔΑΣ αναφέρει: «Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να περιμένει από αυτό το προεδρείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, Γ. Μαγιάκος, μετά την εισαγγελική παραγγελία, καταθέτει εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που μπήκαν μπροστά εκείνη την περίοδο μαζί με τους εργαζόμενους στο δήμο». Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή στάση εργασίας απευθύνει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λάρισας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικάζονται σήμερα συνδικαλιστές των ΟΤΑ(2015-01-14 00:00:00.0)
Σε δίκη αύριο συνδικαλιστές των ΟΤΑ(2015-01-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-09-13 00:00:00.0)
Επιτυχής η πρώτη μέρα απεργίας(2003-10-17 00:00:00.0)
Τετράωρη στάση και αύριο(2003-07-16 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις(1996-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ