Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Μόνιμα τα αντιλαϊκά μέτρα

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--

Τυπικά, η κυβέρνηση του Ιρλανδού πρωθυπουργού Εντα Κένι κήρυξε την Κυριακή και επίσημα την έξοδο της Ιρλανδίας από τα μνημόνια των δανειστών της τρόικας, τρία χρόνια μετά τη σύναψη δανειακών συμβάσεων ύψους 85 δισ. ευρώ, διαβεβαιώνοντας εντούτοις πως θα συνεχιστούν οι πολιτικές ασφυκτικής λιτότητας και περαιτέρω φτωχοποίησης του ιρλανδικού λαού.

«Η ζωή μας δεν θα αλλάξει σε ένα βράδυ. Η έξοδος όμως στέλνει διεθνώς το ισχυρό μήνυμα ότι η Ιρλανδία επανακάμπτει... Οι θυσίες σας έκαναν τη διαφορά», είπε ο Κένι στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, κλείνοντας το μάτι στο μεγάλο κεφάλαιο και στα μονοπώλια. Αλλωστε, όπως διευκρίνισε, η ακολουθούμενη πολιτική «δεν θα αλλάξει σημαντικά στο άμεσο μέλλον», δεδομένου ότι στόχος είναι να περιοριστεί το έλλειμμα από το 7% που είναι φέτος στο 3% έως το 2015.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε λίγη ώρα μετά και ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν που διεμήνυσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο» με την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής, δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων για να βγει το κεφάλαιο με λιγότερες απώλειες από την κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ