Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Λάθος...

Δευτέρα έπιαναν δουλειά, Παρασκευή τους είπαν ...«συγγνώμη, λάθος»! Αυτό συνέβη σε εκατοντάδες άνεργους πανελλαδικά που είχαν γίνει δεκτοί στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης. Οπως κατήγγειλε στον «Ριζοσπάστη» ο Σ. Ν., άνεργος, που έγινε δεκτός στο δήμο Αγ. Ευστρατίου, θα έπιανε δουλειά την περασμένη Δευτέρα, ταξίδεψε από το Πέραμα - όπου μένει με την οικογένειά του - εγκαταστάθηκε στο νησί και την Παρασκευή τον ειδοποίησαν πως έγινε λάθος στον υπολογισμό του χρόνου ανεργίας!

Ο εμπαιγμός δεν έχει όρια: Προσφέρουν 5 μήνες δουλειά σε μακροχρόνια άνεργους για να «ξεγελάσουν» τη φτώχεια τους, δίνουν την ελπίδα του μεροκάματου - αυτού του πενιχρού - σε χιλιάδες οικογένειες ανέργων, οι οποίοι «ξενιτεύονται» από το σπίτι τους σε όποια γωνιά της Ελλάδας βρεθεί μια κενή θέση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τελευταία στιγμή, τους λένε πως ήταν ένα λάθος... Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο συνέβη σε τουλάχιστον 160 ανθρώπους σε όλη τη χώρα, πολλοί από τους οποίους πλήρωσαν για τα έξοδα μετακίνησής τους στον τόπο που θα ...«έπιαναν δουλειά».

Αντίστοιχα λάθη είχαν γίνει και στα προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ετσι, ο Σ. Ν. ειδοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα από το Δήμο Αγ. Ευστρατίου, «ότι τη θέση του την κατέλαβε άλλος, ο οποίος είχε απορριφθεί από τις προηγούμενες καταστάσεις»! Δηλαδή, καλούν τους άνεργους να «πληρώσουν» τα δικά τους λάθη, αντί να προσλάβουν όλους όσοι ειδοποιήθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ