Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν τις επόμενες μέρες οι διοικητικοί υπάλληλοι των πληττόμενων από τη διαθεσιμότητα/απολύσεις πανεπιστημίων. Χτες έγιναν Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων και στο ΕΜ Πολυτεχνείο πήραν απόφαση για απεργία μέχρι και την Παρασκευή. Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας οι εργαζόμενοι αποφάσισαν απεργία μέχρι την Παρασκευή και κατάληψη του ιδρύματος την Παρασκευή. Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πάτρας και φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στις 5.30 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πήραν απόφαση για 24ωρη απεργία σήμερα. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κάνουν σήμερα γενική συνέλευση.

Με τετράωρες στάσεις εργασίας (9 π.μ.- 1 μ.μ.), από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ. Δηλώνουν καχύποπτοι και ξεκαθαρίζουν ότι με υποσχέσεις του υπουργού που παραπέμπουν σε βάθος χρόνου, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, Γιάννης Κουρμούλης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες ο Σύλλογος, εξήγησε πως ουσιαστικά με τις προτάσεις του ο υπουργός Παιδείας ζητάει από τους εργαζόμενους να σταματήσουν τώρα τις κινητοποιήσεις και παραπέμπει στην άνοιξη την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων. Θύμισε ότι και στο παρελθόν είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την απορρόφηση σε διάφορες υπηρεσίες διοικητικών υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε κινητικότητα, όμως δεν τηρήθηκε καμιά.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 48ωρη απεργία σήμερα και κλιμάκιο του Συλλόγου θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας για να συζητήσει την πρόταση του υπουργείου. Την ίδια ώρα η Απεργιακή Επιτροπή του ΕΚΠΑ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε τον υπουργό Παιδείας για εμπαιγμό επισημαίνοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός επιχειρεί, στρέφοντας τον ένα ενάντια στον άλλο, να μας "σπάσει". Είναι προσφιλής του τακτική κατά τη διάρκεια αυτών των 11 εβδομάδων απεργίας που διεξάγουμε όλοι μαζί λέγοντας ΟΧΙ στις απολύσεις. Αρχικά διαχωρίζοντάς μας σε εξαιρούμενους και μη, μετά σε "διαθέσιμους" και "καταργούμενους", στη συνέχεια σε απογραφέντες και μη, τώρα σε μετακινούμενους και απολυόμενους, αύριο σε δήθεν εξελισσόμενους σε ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ και "χαμένους"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ