Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Καταιγισμός προσφυγών και εκβιασμών από την κυβέρνηση

«Οχι» στις εγγραφές των πρωτοετών από ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Eurokinissi

Κλιμακώνει τη συντονισμένη και μεθοδευμένη κατασταλτική πολιτική σε βάρος του δίκαιου αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων η κυβέρνηση, με το υπουργείο Παιδείας να προσφεύγει καθημερινά πλέον στην αστική «Δικαιοσύνη». Παράλληλα, με τον διαρκή καταιγισμό απειλών και εκβιασμών, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, έκανε δύο νέες προσφυγές στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η μία κατά του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών (η οποία εκδικάστηκε χτες και κρίθηκε η απεργία παράνομη) και η δεύτερη κατά της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), που θα εκδικαστεί σήμερα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οδήγησε χτες στην πορεία που ακολούθησε τη συγκέντρωση στα Προπύλαια - όπου μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν διοικητικοί υπάλληλοι, δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ Αττικής - προς τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν μπλοκάρει το δρόμο πολύ πριν τα δικαστήρια (διασταύρωση των οδών Ευελπίδων και Αργοστολίου), με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή ένταση μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών.

Είπαν «όχι» στις εγγραφές

Νέα 48ωρη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισε και η ΟΔΠΤΕ, η οποία συνεδρίασε χτες. Αναγνωρίζοντας ότι ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανέλαβαν την ανάγκη να πραγματοποιηθούν - ακόμη και τώρα - οι εγγραφές των πρωτοετών, χωρίς να σπάσει η απεργία, ώστε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η, καθοριστικής σημασίας, συμμαχία με τους φοιτητές κι όχι να τους βάζει απέναντι. Κάθετα αντίθετες στη συγκεκριμένη πρόταση τάχθηκαν όλες οι άλλες δυνάμεις, με πρώτα βιολιά σ' αυτή την αντίθεση τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την κυβερνητική σπέκουλα και ρίχνοντας νερό στο μύλο της βρώμικης προπαγάνδας που εξαπολύουν εδώ και 11 βδομάδες τα αστικά ΜΜΕ αξιοποιώντας το θέμα των πρωτοετών που δεν έχουν εγγραφεί και αντιμετωπίζουν ήδη πολλά προβλήματα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Σήμερα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέες ΓΣ για να αποφασίσουν την παραπέρα δράση τους.

Σε κλίμα αυταρχισμού και αδιαλλαξίας κινείται και η χτεσινή ανακοίνωση των τελικών και οριστικοποιημένων πινάκων μοριοδότησης, που θέτει σε διαθεσιμότητα/απόλυση 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους από 8 πανεπιστήμια (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Κρήτης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Οικονομικό Πανεπιστήμιο). Αν και εργαζόμενοι και πρυτάνεις έχουν καταγγείλει ότι οι συγκεκριμένοι πίνακες περιλαμβάνουν σωρεία λαθών, ωστόσο αυτοί εγκρίθηκαν κι εκδόθηκαν από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Παιδείας με νέα δήλωσή του προκαλούσε, καλώντας σε διάλογο τους πρυτάνεις και τους διοικητικούς σε διαθεσιμότητα για να ...επιταχυνθούν οι διαδικασίες(!) θέτοντας μάλιστα και ως προϋπόθεση τα «ανοικτά πανεπιστήμια». Ο υπουργός είπε επίσης ότι από τους εργαζόμενους που τίθενται σε διαθεσιμότητα, «οι περισσότεροι» και όχι όλοι, θα επανατοποθετηθούν σε φορείς του Δημοσίου. Δηλαδή, πολλοί από αυτούς θα δουν την πόρτα της απόλυσης.

Η ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών) από την πλευρά της ζητά να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση για τις διαθεσιμότητες και να σταματήσουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να ξεκινήσει ένας διάλογος για εύρεση λύσης, με χρονοδιάγραμμα 8 ημερών για να μη χαθεί το εξάμηνο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ