Σάββατο 2 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Βαδίζοντας με τον Καβάφη»... εικαστικά

Στη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, φιλοξενείται εικαστική έκθεση - αφιέρωμα στον Κ. Π. Καβάφη, με τίτλο «Βαδίζοντας με τον Καβάφη». Συνδιοργανωτές της είναι το τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, η Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Αλεξανδρείας, το Εικαστικό Επιμελητήριο Τεχνών Κύπρου και η αθηναϊκή γκαλερί «Τεχνοχώρος».

Παρουσιάζονται περισσότερα από 100 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, μεικτής τεχνικής, χαρακτικής και φωτογραφίας 45 καλλιτεχνών, από τους οποίους 10 είναι από την Αλεξάνδρεια, 21 από την Κύπρο και 14 από την Ελλάδα (Δημοσθένης Αγραφιώτης, Ζαχαρίας Αρβανίτης, Δημοσθένης Γαλλής, Μανόλης Γιανναδάκης, Μαρία Γιαννακάκη, Σαράντης Γκάγκας, Τζίνα Δελλασούδα, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Βασίλης Καρακατσάνης, Χάρης Κοντοσφύρης, Απόστολος Κωτούλας, Θωμάς Μακινατζής, Αντιγόνη Μανωλίδου, Νίκος Τερζής).

Ολα τα έργα δημιουργήθηκαν κατά το τρέχον έτος, με πολύμηνα εργαστήρια στο Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Οι καλλιτέχνες συνεργάστηκαν, περιηγήθηκαν το σπίτι - Μουσείο Καβάφη, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ για τον ποιητή, λογοτεχνικές βραδιές με ποίησή του και φιλοτέχνησαν έργα εμπνευσμένα από τη μορφή και το έργο του. Επιμέλεια της Σααφά Αμπντέλ Σαλάμ (καθηγήτριας της Σχολής Καλών Τεχνών Αλεξάνδρειας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ