Κυριακή 20 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέρα παν-κινητοποίησης η Τετάρτη 23 Οκτώβρη

Για την προετοιμασία και την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας

Σταθμό στην προετοιμασία της απεργίας αποτελεί για τις ταξικές δυνάμεις η Τετάρτη 23 Οκτώβρη, μέρα που το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να τη μετατρέψουν σε παν-κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, ενημέρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων, μπροστά στις 6 του Νοέμβρη.

«Να βάλουμε στόχο στις 23 Οκτώβρη να βρεθούμε και να συζητήσουμε οργανωμένα με σχέδιο στους κλάδους», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει πως στόχος είναι να έρθουν σε επαφή τα συνδικάτα με όσο το δυνατόν περισσότερους τόπους δουλειάς, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να αναδείξουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.

Στην παραπάνω κατεύθυνση, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σχεδιάζει για εκείνη τη μέρα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στη 1 μ.μ., για το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης.

Συσκέψεις και συνελεύσεις

Σύσκεψη για την απεργία διοργανώνουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης Μηχανικών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και Γενικές Συνελεύσεις συνδικάτων. Ανάμεσα σε άλλες, οι εξής:

  • Το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας», σήμερα Κυριακή, στις 9.30 π.μ., στα γραφεία της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος)
  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, σήμερα Κυριακή, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Χαριλάου 30, Ελευσίνα).
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σήμερα Κυριακή, στις 9 π.μ., στα γραφεία του.
  • Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, αύριο, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
  • Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, στις 22/10.
  • Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, στις 22/10, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27).

Κλαδικές συσκέψεις διοργανώνει ενόψει της απεργίας το ΠΑΜΕ σήμερα, Κυριακή, για τον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών (στις 9 π.μ.) και των ΜμΕ (στις 11 π.μ.) στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).

Τέλος, σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 22 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΘ. Η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ