Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε, χτες, στην πόλη του Βατικανού ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς, που τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την περιοχή της Παλαιστίνης. Την ίδια ώρα, η ισραηλινή φιλειρηνική οργάνωση «Peace Now» κατήγγειλε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 άρχισε η κατασκευή περίπου 70% περισσότερων κατοικιών σε εποικισμούς από ό,τι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι άρχισε η κατασκευή 1.708 κατοικιών, έναντι 995 το 2012 και σημείωσε πως αποδεικνύεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης περί «αναθέρμανσης» της ισραηλινο-παλαιστινιακής ειρηνευτικής διαδικασίας ο εποικισμός αυξανόταν.

ΒΙΕΝΤΙΑΝ.-- Τους 49 φτάνουν οι νεκροί από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη στον ποταμό Μεκόγκ του Λάος. Το αεροσκάφος του κρατικού αερομεταφορέα συνετρίβη εκτελώντας εσωτερική πτήση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

ΜΟΣΧΑ.-- Να αποσύρει τις κατηγορίες για πειρατεία κατά των 30 μελών της Greenpeace, που συνελήφθησαν το Σεπτέμβρη στη Ρωσία, ζητούν με επιστολή τους στον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, 11 νομπελίστες, επικαλούμενοι το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Ανεξέλεγκτες εξακολουθούν να μαίνονται εδώ και μέρες 18 από τις περίπου 100 εστίες πυρκαγιάς που σημειώνονται στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία καταστρέφοντας δεκάδες κατοικίες αλλά και εκατοντάδες εκτάρια δασικής έκτασης στα Γαλάζια Ορη (70 χλμ δυτικά του Σίδνεϊ).

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξέλεξε χτες ως νέα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Χιλή (186 ψήφους), τη Λιθουανία (187), το Τσαντ (184), τη Νιγηρία (186) και τη Σαουδική Αραβία (176). Διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις επέκριναν σφόδρα τις υποψηφιότητες της Σαουδικής Αραβίας και του Τσαντ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για χώρες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ