Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
Ο λογαριασμός στη λαϊκή οικογένεια

Δημοσιοποιήθηκε, χτες, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά στην πρόσληψη (με ως οκτάμηνη σύμβαση) 1.364 πτυχιούχων φυσικής αγωγής, για το πρόγραμμα «Αθληση για Ολους» που υλοποιούν οι δήμοι. Οι πολίτες καλούνται να βάλουν το χέρι στην (άδεια για τη συντριπτική πλειοψηφία) τσέπη, για να λάβουν μέρος.

Ενα ακόμα χαράτσι λοιπόν πρέπει να πληρώσει το λαϊκό νοικοκυριό, αν θέλει να ασκήσει ένα ακόμα δικαίωμα, το οποίο θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν από το κράτος. Παρά τις περί του αντιθέτου (κούφιες) εξαγγελίες, και στην άθληση η κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) θέτει ταξικούς φραγμούς. Και - στην πράξη - στερεί (και) αυτό το ζωτικό δικαίωμα από την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, από την υλοποίηση του προγράμματος «προκαλείται συνολική δαπάνη ποσού 5.543.300 ευρώ περίπου για τη μισθοδοσία του προσωπικού». Πώς κατανέμεται αυτή; «Δαπάνη ύψους 3.043.300 ευρώ περίπου σε βάρος των Π/Υ των ΟΤΑ η οποία καλύπτεται αποκλειστικά από το αντίτιμο που καταβάλλουν οι εξυπηρετούμενοι κάτοικοι και δημότες με τη μορφή διδάκτρων ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών». Από τη ΓΓΑ θα καλυφθεί δαπάνη «μέχρι του ποσού των 2.500.000 ευρώ που θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Π/Υ της ΓΓΑ στους Κ.Α.Ε. (2229 Ν.Π.Δ.Δ. 2599 Ν.Π.Ι.Δ.)».

Αναλυτικά την απόφαση, μπορεί κάποιος να βρει στη διεύθυνση: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%93-%CE%940%CE%93.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ