Τρίτη 15 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απεργούν σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Κάνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στη Χαλκοκονδύλη και πορεία στη Βουλή

Απεργούν σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, θα κάνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους (στη Χαλκοκονδύλη, μεταξύ 3ης Σεπτεμβρίου και Πατησίων) και πορεία προς τη Βουλή. Αιχμή των αιτημάτων είναι να αποσυρθεί η εγκύκλιος που προωθεί το πέρασμα των ιδιωτικών σχολείων στην ευθύνη του υπουργείου Εργασίας.

Η εφαρμογή της εγκυκλίου θα έχει ως αποτέλεσμα νέο συντριπτικό χτύπημα στους μισθούς, περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση ουσιαστικά της αποζημίωσης και της προϋπηρεσίας. Το μέτρο έρχεται να προστεθεί στην κατάσταση που βιώνουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, με ήδη πολλούς από αυτούς να δουλεύουν με λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα και ακόμα περισσότεροι να είναι άνεργοι. Μπροστά τους, επίσης, έχουν τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), σήμερα 18 ιδιωτικά σχολεία αναμένεται να μη λειτουργήσουν ή να λειτουργήσουν με ελάχιστους εκπαιδευτικούς.

Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «ο Βύρωνας», που την Κυριακή 13 Οκτώβρη πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση. Στη γενική συνέλευση συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο με την εργοδοτική τρομοκρατία, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που «εμπλουτίστηκαν» και με εφαρμογή των βάουτσερ του ΟΑΕΔ. Το Σωματείο θα συμμετάσχει στην πανεργατική απεργία με το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Παράλληλα, αποφασίστηκαν μία σειρά πολύμορφες πρωτοβουλίες: Το Σάββατο 16 Νοέμβρη το Σωματείο διοργανώνει εκδήλωση για το ρόλο του παιδαγωγού στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών. Συμμετοχή στα δωρεάν φροντιστήρια που συγκροτεί το ΠΑΜΕ. Επίσκεψη του σωματείου στην έκθεση «Ανθρωποι, Χρώμα και Σίδερο», στη Ζώνη του Περάματος το Σάββατο 19 Οκτώβρη κ.ά. Τέλος, καθορίστηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Σωματείου να γίνει την Κυριακή 1 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ