Σάββατο 12 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΜΑΛΤΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νέα ναυάγια με ξεριζωμένους μετανάστες

Η ακτοφυλακή σε Ιταλία και Αίγυπτο περισυνέλεξε νέα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας
Η ακτοφυλακή σε Ιταλία και Αίγυπτο περισυνέλεξε νέα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας
ΡΩΜΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.--

Νέα δράμα με μετανάστες ξεριζωμένους από τις χώρες τους από τη φτώχεια και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις βρισκόταν σε εξέλιξη αργά το βράδυ της Παρασκευής στα ανοιχτά της Σικελίας σε χωρικά ύδατα που ελέγχονται από τη Μάλτα, όπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανατράπηκε πλοίο που μετέφερε τουλάχιστον 200 μετανάστες, το πιθανότερο από αφρικανικές χώρες. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι εντοπίστηκαν κάποιες σοροί να επιπλέουν στη θάλασσα αλλά, όπως δήλωνε εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, φαίνεται ότι «σημαντικός αριθμός μεταναστών» επέζησε και περισυλλέγεται.

Επιτόπου έσπευσαν πλοία της ακτοφυλακής ενώ στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν και ελικόπτερα. Το ναυάγιο αυτό σημειώνεται μία βδομάδα μετά την τραγωδία στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα στην Ιταλία, όπου βυθίστηκε πλοίο που μετέφερε περίπου 500 Αφρικανούς μετανάστες, εκ των οποίων μόνο οι 155 περισυνελέγησαν ζωντανοί, ενώ μέχρι χτες που σταμάτησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης είχαν ανασυρθεί περισσότερες από 300 σορούς.

Αλλο ένα ναυάγιο με μετανάστες σημειώθηκε χτες και στα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Οπως ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές, πλοίο που μετέφερε περίπου 150 μετανάστες, κυρίως Παλαιστινίους και Σύρους, με προορισμό την Ευρώπη, βυθίστηκε για άγνωστο λόγο. Η αιγυπτιακή ακτοφυλακή διέσωσε 116 από τους επιβαίνοντες και ανέσυρε, μέχρι το βράδυ, και 12 σορούς ενώ οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν στη ναυτική βάση Ρας αλ Τιν της Αλεξάνδρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ