Σάββατο 12 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Επιχείρηση στοχοποίησης των λαϊκών αγώνων

Με ψεύτικες ελπίδες προσπάθησε να εξωραΐσει την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων

Την επιχείρηση στοχοποίησης του λαϊκού κινήματος, μέσω της προσπάθειας ταύτισης των μαζικών, ταξικών αγώνων ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική με τα εγκλήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αναπαρήγαγε χτες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ο Αντ. Σαμαράς δε δίστασε να χρησιμοποιήσει την προβοκατόρικη δράση που οργανώνεται ή αξιοποιείται από κρατικούς μηχανισμούς (όπως στη δολοφονία ανθρώπων στη «Μαρφίν»), για να σπιλώσει τους λαϊκούς - εργατικούς αγώνες και να στηρίξει την επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων».

Στο στόχαστρο το ταξικό κίνημα

«Δεν υπάρχει καλή και κακή βία (...) Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνον από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από άλλους. Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της "Μαρφίν". Ευθύνη όλων είναι να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας (...) Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται. Κάποιοι ενοχλούνται, ας ενοχλούνται. Οσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται, τόσο και οι νεοναζί θα απομονώνονται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς.

Πρόβαλε, ταυτόχρονα, τη σιδερένια πυγμή του αστικού κράτους και αξιοποιώντας τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, έκανε λόγο περί διασφάλισης της «νομιμότητας» και «μηδενικής ανοχής» απέναντι στον «εξτρεμισμό», επιδιώκοντας τον εκφοβισμό του λαϊκού κινήματος και την αναχαίτιση των ταξικών αγώνων, με στόχο την ανεμπόδιστη επιβολή των νέων βάρβαρων μέτρων στο όνομα της «σταθερότητας».

Με στόχο να εξασφαλίσει την πολυπόθητη «κοινωνική ειρήνη» για την άρχουσα τάξη, δεν δίστασε να εμφανίσει τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την εφαρμογή των φιλομονοπωλιακών αναδιαρθρώσεων σαν «υπέρμαχα» στη συνέχιση των κυβερνητικών πολιτικών και των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη Χρυσή Αυγή είπε ότι «οι νεοναζί είναι ο χειρότερος κίνδυνος για τη δημοκρατία», αλλά φρόντισε να αποσιωπήσει το γεγονός ότι ο ναζισμός - φασισμός είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Φρούδες ελπίδες για την υποταγή του λαού

Αντιστρέφοντας, παράλληλα, τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να σπείρει φρούδες ελπίδες και προσδοκίες, ισχυριζόμενος ότι «η ανεργία μειώνεται, ενώ το ΑΕΠ δείχνει, έστω και ελάχιστη, τάση αύξησης», ενώ ταυτόχρονα ισχυρίστηκε: «Αλλάζουμε την πορεία της χώρας και σύντομα θα φανεί στην κοινωνία και θα το νιώσει ο καθένας». Παράλληλα, επικαλούμενος δηλώσεις στελεχών του ΔΝΤ και της ΕΕ, επανέλαβε τα κούφια λόγια ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα», «δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα» και «νέοι φόροι» αφού «πιάσαμε τους στόχους μας», σε μια προσπάθεια να κρύψει ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους πιστωτές της ετοιμάζεται να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα και αντιλαϊκές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι «πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή» και υποστήριξε ότι στα πρόσφατα ταξίδια του στις ΗΠΑ και το Ισραήλ υπήρξε «επενδυτικό ενδιαφέρον», διαβεβαιώνοντας την αστική τάξη για τις κυβερνητικές προσπάθειες αναβάθμισης της παρουσίας της στο πλιάτσικο λαών και πλουτοπαραγωγικών πηγών στην περιοχή.

Εκσυγχρονισμός στη χειραγώγηση του λαού

Ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις «αλλαγές» που θα προωθήσει μέσα στη ΝΔ, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να υπηρετήσει από καλύτερες θέσεις την προώθηση των ευρωενωσιακών φιλομονοπωλιακών πολιτικών και να αναβαθμίσει το ρόλο του στη χειραγώγηση των λαϊκών στρωμάτων. «Μεταρρυθμίζουμε το κόμμα σε έναν μεγάλο πολιτικό οργανισμό στο πρότυπο των κομμάτων της Ευρώπης, σπάμε τα στεγανά και φέρνουμε στις οργανώσεις ανθρώπους κατευθείαν από την κοινωνία και την αγορά», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης και «θεσμικές αλλαγές», μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος και αλλαγών στον εκλογικό νόμο, με στόχο τη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ