Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος και άλλοι πέντε

Στη φυλακή θα παραμείνουν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος και πέντε συγκατηγορούμενοί του ανάμεσα σε αυτούς, η σύζυγος και η κόρη του, σύμφωνα με την προχτεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις. Η ποινή για τον πρώην υπουργό είναι είκοσι χρόνια, ενώ στους άλλους κατηγορούμενους υποβλήθηκαν πολυετείς καθείρξεις.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Αστ. Οικονομίδης, αφού το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, με την επιβολή χρηματικής εγγυοδοσίας και την επιβολή των περιοριστικών όρων. Αναστολή δόθηκε επίσης και στον μέχρι σήμερα προσωρινά κρατούμενο εξάδελφο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ζήγρα. Για όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες που ήταν ήδη προσωρινά ελεύθεροι, το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε την αποζημίωση του Δημοσίου με 1.000.000 ευρώ από τον Α. Τσοχατζόπουλο, 500.000 ευρώ από τον Γ. Σμπώκο και με 100.000 ή 50.000 από τους άλλους κατηγορουμένους. Επίσης, διέταξε την κατάσχεση της δεσμευμένης κινητής και ακίνητης περιουσίας. Με ανακοίνωσή του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει το δικαστήριο, δικαστήριο «που εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ