Σάββατο 5 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι διοικητικοί υπάλληλοι

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και την επόμενη βδομάδα προσανατολίζονται οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων. Χτες, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων όπου αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιών. Οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Αθήνας, Κρήτης και ΕΜΠ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα πενθήμερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης πήρε απόφαση να μην αποσταλούν στοιχεία των εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οι διοικητικοί υπάλληλοι πήραν απόφαση για 24ωρη απεργία την ημερομηνία που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας για την αποστολή των στοιχείων των εργαζομένων και, επιπλέον, πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ στις 23 Οκτώβρη.

Με απεργία μέχρι και την Τετάρτη 9 Οκτώβρη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις διαθεσιμότητες οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), παρά την τρομοκρατία και τις απειλές της κυβέρνησης, που για άλλη μια φορά επιστρατεύει τους εισαγγελείς για να υλοποιήσει την πολιτική της. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες, δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Επίσης, ανακοίνωσαν νέα Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη και πορεία στους δρόμους της πόλης. Σε απεργία προχωρούν τη Δευτέρα και την Τρίτη και οι καθηγητές, με απόφαση του ΕΣΔΕΠ.

Την ίδια στιγμή, υλοποιώντας τις εντολές καταστολής της κυβέρνησης, οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών Βόλου και Κρήτης έστειλαν έγγραφο στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης με τα οποία ζητούν από τη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού την αποστολή των στοιχείων των εργαζομένων μέχρι τις 9 Οκτώβρη.

ΚΚΕ: Η τρομοκρατία και οι απειλές να πέσουν στο κενό

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που παρήγγειλε εισαγγελική παρέμβαση για να εξασφαλίσει τις λίστες με τις διαθεσιμότητες, και σημειώνει: «Η τρομοκρατία και οι απειλές κυβέρνησης και δικαστικών αρχών πρέπει να πέσουν πάνω σε τείχος αντίστασης, ανυπακοής και πάλης όλων των εργαζομένων, των φοιτητών, του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων και όχι μόνο. Το ζήτημα των απολύσεων στο ΑΠΘ και σε άλλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, το ζήτημα της ποινικοποίησης των αγώνων, το ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, είναι ανάγκη να μπει στο επίκεντρο της δράσης όλου του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των σωματείων και των επιτροπών από άκρη σε άκρη της χώρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΑΠΘ, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους συλλόγους των διδασκόντων να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν στο σύνολό της την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Είναι αναγκαίο να πάρουν τώρα διαζύγιο από κάθε δεσμό με συνήθειες του παρελθόντος, από κάθε φόβο και δισταγμό. Να γυρίσουν την πλάτη σε παλιούς και νέους πολιτικούς γυρολόγους που τους ζητούν να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε "κουκιά" σε μια κάλπη. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης - - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένη πάλη, με επιμονή και αγωνιστική τόλμη και αντοχή. Απέναντι στη συμμαχία ΕΕ - κυβέρνησης να ορθώσουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία.

Οι κομμουνιστές ήταν, είναι και θα είναι πρώτοι στη μάχη, δίπλα και μαζί με κάθε απολυμένο εργαζόμενο, με κάθε φοιτητή που δεν συμβιβάζεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ