Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρεμβάσεις σε φορείς της τοπικής διοίκησης

Παρέμβαση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ έκανε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στη συζήτηση που έγινε για τη Χρυσή Αυγή. Η Ελ. Παντελάκη ανέδειξε τις ευθύνες που έχουν οι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα όταν καλούσαν τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις που διοργάνωναν. Ζήτησε ακόμα να μη μείνει η ΚΕΔΕ στη διαπίστωση ότι η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό μόρφωμα, αλλά να δουν ποιος είναι ο πολιτικός του χαρακτήρας και ποιον εξυπηρετεί. Είπε ακόμα ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής, είναι με όρους κινήματος, που θα οργανώσει τον κόσμο.

Την ίδια ώρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταψήφισε το ψήφισμα καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όπως κατατέθηκε από τους εκλεγμένους περιφερειακούς σύμβουλους του ΚΚΕ. Αντ' αυτού, υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία δεύτερο κείμενο, το οποίο μεταξύ άλλων καλεί την κυβέρνηση «να δράσει συντονισμένα και αμείλικτα με όλες τις δομές της εναντίον του νεοναζιστικού μορφώματος, ώστε να τελειώνουμε οριστικά με τη Χρυσή Αυγή, γιατί δυστυχώς επί σειρά ετών οι κυβερνήσεις κώφευαν στη δολοφονική της δράση». Τόσο το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε, όσο και το αντίστοιχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταψήφισε η παράταξη «Αττική Οδός» του Θ. Πλεύρη.

Τέλος, παράσταση διαμαρτυρίας για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τη στάση των τοπικών φορέων (Περιφέρεια - δήμος), έκαναν εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Ν. Τρικάλων. Σε υπόμνημα που παρέδωσαν στον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και το δήμαρχο Τρικκαίων ζητούν μεταξύ άλλων να μην καλούνται εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Δήμου και της Περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ