Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ
«Κόκκινη κάρτα» από το λαό της Κοκκινιάς στη Χρυσή Αυγή

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την περασμένη Κυριακή οι εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν μαζικοί φορείς της Κοκκινιάς, προς τιμήν των νεκρών του αντιφασιστικού αγώνα και με αφορμή την επέτειο της 24ης Σεπτέμβρη 1944. Τη μέρα δηλαδή που οι κατοχικές δυνάμεις και οι ντόπιοι συνεργάτες τους αιματοκύλησαν για άλλη μια φορά τον Κοκκινιώτικο λαό, που 40 μέρες μετά το Μπλόκο της Κοκκινιάς (17 Αυγούστου 1944) είχε συγκεντρωθεί στην Πλατεία της Οσίας Ξένης για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών παιδιών του.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με τον περίπατο - ξενάγηση μαθητών σε ιστορικά σημεία της πόλης, που κατέληξε στο Μουσείο του Μπλόκου. Στο χώρο της Μάντρας του Μπλόκου οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα με τουρνουά σκακιού, ομιλία, απαγγελίες και μουσικό πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση διαβάστηκε και η παρακάτω καταγγελία: «Οι φορείς που συνδιοργανώνουν την αποψινή εκδήλωση τιμής στους νεκρούς ήρωες του αντιφασιστικού αγώνα καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση φασιστών εναντίων κομμουνιστών που κολλούσαν αφίσες για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς, καδρόνια με καρφιά και άλλα δολοφονικά εργαλεία και τραυμάτισαν 9 μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Καλούμε το λαό της πόλης μας, στις γειτονιές μας, που μαστίζονται από την ανεργία και την ανέχεια, να απομονώσει τους φασίστες! Καλούμε κάθε Κοκκινιώτη και Κοκκινιώτισσα, μαζί με τον αγώνα μας για καλύτερη παιδεία και υγεία, για αξιοπρεπή ζωή και για την αποτροπή ιμπεριαλιστικών πολέμων, να χτυπήσουμε αποφασιστικά το φασισμό, κόβοντας τη ρίζα που το γεννά διαρκώς, που δεν είναι άλλο παρά το σημερινό άδικο και βάρβαρο σύστημα που ζούμε. Αυτός ο αγώνας, για να έχει και τα απαιτούμενα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι κοινός, καλά οργανωμένος και αποφασιστικός!».

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν απ' τους παρακάτω φορείς, που εξέδωσαν και την ανακοίνωση - καταγγελία: Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης/ΔΣΕ - Παράρτημα Κοκκινιάς, Ενωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, ΑΦΜΟ/ΑΦΟΑΝ, ΟΦΟΝ, Σύλλογος «Κ. Βάρναλης», Εκπολιτιστικός/Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδος Νίκαιας, Εκπολιτιστικός/Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασπρων Χωμάτων «Η Μέριμνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ