Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Πόλεμος συμφερόντων

Τα τεράστια και πολυεπίπεδα διακυβευόμενα, τα οποία συνδέονται άμεσα ή/και έμμεσα, με το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League (αναμενόμενα) δημιουργούν ανταγωνισμούς. Στις διαμάχες που (κατά καιρούς) προκύπτουν, κάθε εμπλεκόμενος τοποθετείται (ατομικά ή συλλογικά) ανάλογα με τα συμφέροντά του.

Στην παρούσα φάση, στα χαρακώματα βρίσκονται ΠΑΕ Παναθηναϊκός/ΣΚΑΪ και «Forthnet» («Nova»). Μεγαλομέτοχος σε ΠΑΕ και τηλεοπτικό σταθμό είναι ο ίδιος επιχειρηματίας. Η «πράσινη» ποδοσφαιρική εταιρεία αποτελεί μέλος του Συνεταιρισμού των ΠΑΕ και το συνδρομητικό κανάλι έχει αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League. Η αντιπαράθεση, λοιπόν, αναμενόμενα μεταφέρθηκε και στην διοργανώτρια του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Χτες το ΔΣ της - σε μια συνεδρίαση όπου υπήρξε μεγάλη ένταση - τάχθηκε, με συντριπτική πλειοψηφία (απουσίασαν οι ΠΑΕ Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης), υπέρ της εταιρείας που πληρώνει («Forthnet»). Μετά από σχετικό αίτημά της, 13 ΠΑΕ «καταδίκασαν τις πρακτικές της "κοινής διοίκησης" του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι - ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τις οποίες δυσφημείται τόσο η "Forthnet", όσο και το ποδόσφαιρο εν γένει». Δύο (Απόλλωνας, ΠΑΟΚ) καταδίκασαν μόνο τον τηλεοπτικό σταθμό. Επίσης, απορρίφθηκε αντίθετο αίτημα (καταδίκη «Forthnet») της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι ΠΑΕ - πλην Παναθηναϊκού - αποφάσισαν να στηρίξουν τη «Forthnet» στη διαμάχη της με τον ΣΚΑΪ, για τη χρήση αγωνιστικών στιγμιοτύπων. Και αρνήθηκαν δικαστική συνδρομή της Super League υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στη διαμάχη της με την «Forthnet» («σε σχέση με τη διμερή συμφωνία, η οποία δε σχετίζεται με την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων»).

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε τη λύπη της, γιατί «πάλι η Super League δεν επιδεικνύει πνεύμα αλληλεγγύης (...) σε ένα μέλος της που βάλλεται από τρίτο, εκτός συνεταιρισμού φορέα». Και αναφέρεται σε «διαρροή προς τη NOVA της επιστολής που κατέθεσε η ΠΑΕ κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως της Super League, απόσπασμα της οποίας επικαλείται η NOVA σε ανακοίνωσή της που εξεδόθη πριν από την ολοκλήρωση της συνεδριάσεως». Στην ανακοίνωση αυτή η «Nova», μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «ο Παναθηναϊκός είναι όμηρος επιχειρηματικών συμφερόντων και χρησιμοποιείται ως "ασπίδα" από τον ΣΚΑΪ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ