Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ενας ακόμη γύρος ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Αλλος ένας γύρος συζητήσεων είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί, χτες, μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των, μεταξύ τους, διαπραγματεύσεων, για την οποία άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις οι ΗΠΑ. Πρόκειται για την έκτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό σχετικά με το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων καθώς, όπως είχε εξαρχής διακηρύξει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, με τον τρόπο αυτό γίνεται προσπάθεια να διαφυλαχθεί η ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα από τη δημοσιοποίηση.

Κατά ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, προηγήθηκε, το περασμένο Σάββατο, άλλη μια συνάντηση, ανεπίσημη, χωρίς ν' ανακοινωθεί. Πάντως, σύμφωνα με διαρροές που αποδίδονται σε Παλαιστινίους αξιωματούχους, δεν έχει, μέχρι στιγμής, επιτευχθεί καμία πρόοδος.

Απελευθέρωση Παλαιστινίου συνδικαλιστή

Ελεύθερος αφέθηκε, τη Δευτέρα, ο Παλαιστίνιος αγωνιστής Χουσεΐν Καράμπσα, μέλος της Διοίκησης της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, τον οποίο είχε συλλάβει η ισραηλινή αστυνομία στις 13 Ιούνη, ενώ επέστρεφε από συναντήσεις στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Το ΠΑΜΕ, από την πρώτη στιγμή, είχε καταγγείλει τη σύλληψη του Καράμπσα και είχε πραγματοποιήσει σχετικές παρεμβάσεις στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ