Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απαντούν με συγκεντρώσεις και στάση εργασίας

Με κινητοποιήσεις και «άνοιγμα» του αγώνα τους προς τους ασθενείς και τους κατοίκους των περιοχών απαντούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που καταργούνται. Για αύριο, Τετάρτη, έχει προκηρυχθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι. Στη συγκέντρωση καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας, τα οποία σχεδιάζεται να κλείσουν άμεσα, και θα συγκεντρωθούν στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Χτες από το πρωί εργαζόμενοι της «Πολυκλινικής» συγκεντρώθηκαν έξω από το κλειστό νοσοκομείο και μαζί με φορείς, φοιτητές των σχολών Υγείας και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων έκαναν συμβολική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας, φωνάζοντας: «Δώστε κρατικές επιχορηγήσεις, τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις». Σε ολοήμερη συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», που επίσης από χτες είναι κλειστό, προχώρησαν οι εργαζόμενοι μαζί με ασθενείς, κατοίκους, εργαζόμενους από άλλους κλάδους, σωματεία άλλων νοσοκομείων της Δυτικής Αττικής, καθώς και τις Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμινγκ» και «Πατησίων». Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Θριάσιο» αποφάσισε: Σήμερα στάση εργασίας (11 π.μ. ως τη λήξη της βάρδιας) και αναχώρηση με πούλμαν για το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», όπου θα συμμετέχουν σε συγκέντρωση. Αύριο στάση εργασίας (11 π.μ. ως τη λήξη της βάρδιας) και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, και την Πέμπτη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου. Νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή.

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί στη σημερινή απεργία και συγκέντρωση των εργαζομένων στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία σημειώνοντας, ανάμεσα σε άλλα:

«Η "ψυχιατρική μεταρρύθμιση" έχει εφαρμοστεί δεκαετίες πριν, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε χώρες της ΕΕ, τόσο από νεοφιλελεύθερες όσο και από σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Το φαινόμενο της "περιστρεφόμενης πόρτας", τα δεκάδες ράντζα στις ψυχιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων, το θεραπευτικό χάσμα, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα συνθέτουν το ζοφερό τοπίο όπου και αν εφαρμόστηκε».

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το νοσοκομείο «Παναγία» πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αύριο Τετάρτη, προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση και πορεία προς το νοσοκομείο «Αγιος Παύλος».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ