Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Υπόθεση της λαϊκής πάλης η προστασία του περιβάλλοντος

Στη Θάσο περιόδευσε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Δήμου Θάσου
Από τη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Δήμου Θάσου
Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στο θέμα του περιβάλλοντος αναδείχθηκε χτες στη Θάσο, λίγες μέρες μετά τη μεγάλη φωτιά, στο πλαίσιο περιοδείας αντιπροσωπείας του ΚΚΕ. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος συναντήθηκε με φορείς και μίλησε σε συγκεντρώσεις κατοίκων του νησιού.

Ο δήμαρχος Θάσου ανέφερε ότι για την πυροπροστασία φέτος διατέθηκαν μόλις 49.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μη γίνουν οι απαραίτητες εργασίες του καθαρισμού των αντιπυρικών ζωνών και της συντήρησης των δασικών δρόμων. Με δυσκολίες ο δήμος προσπαθεί να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα του λεγόμενου «πράσινου ταμείου», για να μπορέσει να κάνει ορισμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και ταυτόχρονα, μέσω της περιφέρειας, να εξασφαλίσει τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες στο Δημόσιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στη συνέχεια με τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και του Κέντρου Υγείας Θάσου. Επιπλέον, αναδείχθηκε ότι είναι άμεσος ο κίνδυνος να κλείσει το ΚΥ, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων που αντιμετωπίζει σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Το απόγευμα, ο Θ. Κωνσταντινίδης αναμενόταν να μιλήσει σε συγκεντρώσεις στα χωριά Μαριές και Καλλιράχη, που πλήγηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στις διάφορες παρεμβάσεις του στο νησί, ο Θ. Κωνσταντινίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η δασοκτόνα πολιτική της κυβέρνησης συνδέεται με το ξεπούλημα των «φιλέτων» του νησιού μέσω ΤΑΙΠΕΔ, την εμπορευματοποίηση κάθε τμήματος γης, του νερού, της υγείας, με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην παιδεία, τη φοροληστεία, την επίθεση συνολικά στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ξεκαθάρισε ότι ο λαός δεν μπορεί να ελπίζει τίποτε θετικό με αλλαγή του μείγματος διαχείρισης, αλλά πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Ειδικότερα, είπε ότι η προστασία του δασικού πλούτου είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος, των σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών. Να γίνει υπόθεση πάλης κάθε εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου, αγρότη, ανέργου μαθητή και φοιτητή. Τόνισε πως μόνο όταν τα δάση, το νερό, η γη γίνουν λαϊκή περιουσία, μόνο όταν ο λαός έχει αυτός στα χέρια του τον πλούτο, τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις υποδομές, τότε η προστασία της φύσης, της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, θα γίνει νόμος, καταργώντας τον καταστροφικό νόμο του κέρδους.

Κάλεσε το λαό της περιοχής να απαιτήσει αγωνιστικά να παρθούν όλα τα μέτρα για την αποκατάσταση του καμένου δάσους, ούτε εκατοστό να μην αποχαρακτηριστεί - χρησιμοποιηθεί αλλιώς. Να γίνουν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και για την προστασία των χωριών, αλλά και για να μην υπάρξουν συνέπειες στην αποκατάσταση του δασικού υλικού. Τέλος, να αποζημιωθεί 100% κάθε ζημιά σε αγροτική και οικονομική δραστηριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ