Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Φονική επιχείρηση των Ισραηλινών

Οι χτεσινές κηδείες μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ
Οι χτεσινές κηδείες μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Ερωτήματα για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων για χτες διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αξιωματούχους στην Ιεριχώ δημιουργούν οι ισχυρισμοί των Αμερικανών για τη διεξαγωγή τους και οι πρότερες ανακοινώσεις Παλαιστίνιων αξιωματούχων για ματαίωσή τους έπειτα από τη φονική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, νωρίτερα χτες το πρωί, στον προσφυγικό καταυλισμό Καλαντίγια της Δυτικής Οχθης, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών Παλαιστινίων και τον τραυματισμό άλλων 20.

Εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου Προέδρου καταδίκασε την ισραηλινή επιχείρηση, σημειώνοντας ότι αυτή, σε συνδυασμό με τα σχέδια για συνέχιση των εβραϊκών εποικισμών, στέλνουν «σαφές μήνυμα για τις πραγματικές προθέσεις του Ισραήλ αναφορικά με την ειρηνευτική διαδικασία». Ο ίδιος ανήγγειλε μάλιστα τη ματαίωση των προγραμματισμένων για χτες παλαιστινο-ισραηλινών συνομιλιών στην Ιεριχώ.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ραμί Χαμντάλα ζήτησε από την πλευρά του «την άμεση και ενεργό διεθνή επέμβαση για να αναγκαστεί το Ισραήλ να σταματήσει τις συνεχείς παραβιάσεις και να δοθεί διεθνής προστασία στον παλαιστινιακό λαό».

Εντούτοις, αργότερα χτες βράδυ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε τη ματαίωση των συνομιλιών, λέγοντας πως αυτές πραγματοποιήθηκαν κανονικά σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς...

Οι Ισραηλινοί επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τη φονική επιχείρηση του στρατού στον παλαιστινιακό καταυλισμό, λέγοντας πως οι Ισραηλινοί στρατιώτες μετέβησαν στην περιοχή «για να συλλάβουν έναν τρομοκράτη» και έκαναν χρήση πυρός διότι τάχα «δέχθηκαν μαζικά επίθεση» από εκατοντάδες άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ