Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ
«Αναδιοργάνωση» που οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις

Στο πλαίσιο των αντιλαϊκών επιλογών και κατευθύνσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ κινείται το πολυδιαφημισμένο «μεταρρυθμιστικό σχέδιο», με τίτλο «μεταρρύθμιση με αναδιαρθρώσεις - αξιολογήσεις δομών και υπηρεσιών του δήμου Βόλου», που προωθεί ο δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης.

Πρόκειται για πλάνο προσαρμογής εργαζομένων, δομών και υπηρεσιών του Δήμου Βόλου στο πέρασμα προς την ιδιωτικοποίηση και, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Επιτροπή Αγώνα ΟΤΑ Μαγνησίας, «με μπούσουλα την εξέλιξη του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", η Δημοτική Αρχή Βόλου δίνει το Δήμο αντιπαροχή στους μεγαλο-ιδιώτες, με ακριβοπληρωμένες τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες, με εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας, με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Για την προωθούμενη «μεταρρύθμισή» του, ο Π. Σκοτινιώτης έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση και την αρωγή του εργοδοτικού προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, που συναποτελείται από εκπροσώπους των παρατάξεων που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, με το οποίο συναντήθηκε ανταλλάσσοντας αβροφροσύνες και συχαρίκια - για τη συνάντηση δεν είχε ενημερωθεί η παράταξη ΔΑΣ - ΟΤΑ, η πρώτη δύναμη στο ΔΣ του Συλλόγου - ενώ κατά πόδας ακολουθεί η ξεπουλημένη ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που είχε συνάντηση, για το ίδιο θέμα, με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, στην Αθήνα.

«Η "αξιολόγηση" από τη δημοτική αρχή όπως και από την κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τη βελτίωση των υπηρεσιών στο Δημόσιο», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα ΟΤΑ Μαγνησίας και τονίζει: «Οπως κι αν τη βαφτίσουν, όσα περιτυλίγματα κι αν χρησιμοποιήσουν (δήθεν ανεξάρτητες επιτροπές, δήθεν επιστημονικές μελέτες κ.τ.λ.), οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν δει τα αποτελέσματά της σε άλλους κλάδους. Τέτοιες "αξιολογήσεις" έχουν οδηγήσει την Παιδεία να έχει καταντήσει προϊόν για λίγους και εκλεκτούς, τα νοσοκομεία με κενά και να κλείνουν, τις ΔΟΥ και τα Ταχυδρομεία να κλείνουν, τα Κέντρα Υγείας να εκκενώνονται. Οι "αξιολογητές" που μιλάνε για "αξιοκρατία" είναι οι ίδιοι που διαμόρφωσαν ένα δημόσιο τομέα για να εξυπηρετούν τα κομματικά τους συμφέροντα και προπάντων για να διαμορφώνουν συμμαχίες για τη σταθερότητα του αστικού συστήματος. Τώρα, έρχονται ξανά σα "λύκοι να φυλάξουν τα πρόβατα"».

Και συνεχίζει : «Η πραγματική αξιολόγηση των υπηρεσιών του δήμου γίνεται από το λαό του Βόλου. Από τις εκατοντάδες καθημερινές οχλήσεις προς την αντιδήμαρχο Ν. Οικονόμου για τη διάλυση της καθαριότητας, από τους εκατοντάδες γονείς που κινητοποιούνται για να μην πεταχτούν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς, από τους εργαζόμενους του Δήμου που γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους και τους προβοκάρει η δημοτική αρχή για να διαλύσει τις υπηρεσίες, ώστε να πέσουν στα μαλακά στους ιδιώτες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την καθαριότητα. Αυτήν την αξιολόγηση πρέπει να την επιβάλουν οι εργαζόμενοι με οργάνωση, αγώνα, διεκδίκηση, καταδίκη των δυνάμεων που σκάβουν το λάκκο των δικαιωμάτων τους. Να υψωθεί τείχος ενάντια στη στημένη νέα προσπάθεια της δημοτικής αρχής. Να μην περάσουν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση και τη μετατροπή του Δήμου σε υπηρεσία για την κερδοφορία των μονοπωλίων».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν και οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Βόλου, σημειώνοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι «αναδιοργάνωση - αξιολόγηση δομών των δήμων σημαίνει ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, ανταποδοτικότητα, διαθεσιμότητα, κινητικότητα, απολύσεις εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ