Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Απογυμνώνονται» από γιατρούς και νοσοκόμους!

Σημαντική μείωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού υπήρξε, τον τελευταίο χρόνο, στα 13 νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, λόγω συνταξιοδοτήσεων γιατρών και νοσοκόμων, αλλά και αποχωρήσεων για ενασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας. Η μείωση αυτή, σε συνδυασμό με τις συνεχώς διευρυνόμενες ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία των νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ, τα οποία, βεβαίως, πληρώνουν οι ασθενείς της περιοχής και, πρωτίστως, οι προερχόμενοι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από τον Ιούνη του 2012 έως τον Ιούνη 2013, οι γιατροί (μόνιμοι, ειδικευόμενοι, αγροτικοί) στα 13 νοσοκομεία από 2.184 μειώθηκαν σε 2.077, ενώ το προσωπικό (διοικητικό, νοσηλευτικό, λοιπό), από 6.539 εργαζόμενους μειώθηκε σε 6.218.

Την ίδια περίοδο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο καλείται να καλύψει τις ανάγκες άνω του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, οι γιατροί από 351 μειώθηκαν σε 337 και οι νοσηλεύτριες από 804 σε 794. Με τις νοσηλεύτριες το πρόβλημα γίνεται πιο οξύ, με δεδομένο ότι εδώ και πολλά χρόνια, δε γίνονται προσλήψεις και είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα η ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «έκλεισε» ένα ακόμη κρεβάτι λόγω έλλειψης προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ