Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Μήνυση κατά του ελεγκτή και του οδηγού του τρόλεϊ, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατέθεσε η οικογένεια του 19χρονου Θανάση Καναούτη, που έχασε άδικα τη ζωή του για... ένα εισιτήριο, στη διάρκεια ελέγχου. Ζητήθηκε, επίσης, να συσχετισθεί με τη δικογραφία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι γονείς του 19χρονου προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα μετά τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές σχετικά με τα ευρήματα των ιατροδικαστών, που επιβεβαιώνουν όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο τρόλεϊ. Σύμφωνα με αυτά, της πτώσης του παιδιού προηγήθηκε συμπλοκή, και όπως όλα δείχνουν έπεσε από το τρόλεϊ με την πλάτη. Ενώ δεν υπάρχουν ευρήματα που να δείχνουν ότι η πόρτα, του είχε πιάσει το πόδι, όπως ακούστηκε.

Αξίζει επίσης να σημειωθούν τα όσα είπε σε τηλεοπτικά μέσα ο πραγματογνώμονας της οικογένειας, Π. Μαδιάς, που ερεύνησε το τρόλεϊ. Σύμφωνα με αυτά, «ο Θανάσης ήταν αδύνατο να πάτησε το μπουτόν και ταυτόχρονα να πήδηξε έξω από το τρόλεϊ», καθώς, όπως είπε, «θα έπρεπε με το ένα χέρι να πατάει με τρομερή δύναμη το μπουτόν παρατεταμένα και με το άλλο χέρι να ανοίξει τη δίφυλλη πόρτα του τρόλεϊ, πράγμα αδύνατον». Παράλληλα ζητήθηκε να γίνει δακτυλοσκόπηση στο μπουτόν για να διακριβωθεί αν πραγματικά ο 19χρονος άνοιξε μόνος του την πόρτα.

Επισημαίνεται ότι η ιατροδικαστική εξέταση και η πραγματογνωμοσύνη στο τρόλεϊ δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί ενώ αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις του 19χρονου. Χτες, κατέθεσαν άλλοι δύο επιβάτες στις αρχές, ενώ για ακόμη μια φορά γίνεται έκκληση από τους γονείς του νεαρού να προσέλθουν οι αυτόπτες μάρτυρες που επέβαιναν στο τρόλεϊ για να καταθέσουν τι πραγματικά συνέβη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ