Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Κάλεσμα σε κοινούς αγώνες

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συμμετέχει ενεργά σε όλες τις συναντήσεις σωματείων του Πολιτισμού και του Δημοσίου, καλώντας όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων το επόμενο διάστημα και να διευκολύνουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού.

«Η λαίλαπα αυτής της πολιτικής θα αντιμετωπιστεί μόνο με κοινούς αγώνες, τόσο στο ΥΠΠΟΑ όσο και σε όλο το Δημόσιο», τονίζουν στην ενημερωτική εγκύκλιο του Συλλόγου. Ενώ, το ΔΣ και οι ΤΕ καλούνται σε κοινή συνεδρίαση την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου, προκειμένου να αποφασιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας, που θα αποτρέψουν τις απολύσεις που προγραμματίζονται για το Σεπτέμβρη.

«Η απόφαση της κυβέρνησης» -αναφέρει η ενημερωτική εγκύκλιος- «να προχωρήσει στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και της προστασίας των δημόσιων αγαθών υλοποιείται αυτό το διάστημα μέσω των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων σε όλα τα υπουργεία και τα ΝΠΔΔ, καθώς και με την προώθηση νέων Οργανογραμμάτων. Είναι προφανές ότι ο πρώτος κύκλος απολύσεων - διαθεσιμοτήτων, με την κατάργηση οργανικών θέσεων σε συγκεκριμένους κλάδους - ειδικότητες έως 23 Αυγούστου και έκδοση διαπιστωτικών πράξεων έως 16 Σεπτεμβρίου (σύμφωνα με το σχεδιασμό, που έχει εξαγγελθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης), και η απόλυση των συναδέλφων με ασφαλιστικά μέτρα την 1η Νοέμβρη, απλώς ανοίγουν το νέο κύκλο των απολύσεων. Προκειμένου να τηρηθούν οι μνημονιακοί στόχοι, ως το τέλος του 2013, θα πρέπει να βρεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, από τους οποίους οι 15.000 θα απολυθούν οριστικά μετά την πάροδο του 8μήνου της διαθεσιμότητας. Ως εκ τούτου, η επιβεβαίωση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας προς τα σωματεία εργαζομένων στο υπουργείο, ότι έχει μειωθεί κατά πολύ ο αρχικός στόχος των 500 απολύσεων από το ΥΠΠΟΑ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε. Στόχος είναι να αποτραπεί οποιαδήποτε απόλυση και να αλλάξει η πολιτική που βλέπει το δημόσιο τομέα ως "περιττό δημοσιονομικό βάρος", προσφέροντάς τον βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα».

«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη οριζόντια ρύθμιση και προτάσσει επικοινωνιακά την υποτιθέμενη "αξιολόγηση" του προσωπικού, προκειμένου να βρεθούν οι υποψήφιοι "διαθέσιμοι". Η Υπουργική Απόφαση του ΥΔΙΜΗΔ, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 7/8/2013, πέρα από τα καταφανώς απαράδεκτα και αντισυνταγματικά στοιχεία που εμπεριέχει, αποτελεί μία ακόμη πράξη στο έργο "λοιδορώντας τους δημόσιους υπαλλήλους", ενώ αποδεικνύει ότι η ηγεσία του ΥΔΙΜΗΔ δεν αναγνωρίζει στους δημόσιους υπαλλήλους καμία άλλη λειτουργία πέραν της διοικητικής - εκτελεστικής»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αξιολόγηση» και απολύσεις(2014-08-10 00:00:00.0)
Αλλες 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο το 2014(2014-07-15 00:00:00.0)
Στα σκαριά χιλιάδες απολύσεις(2013-02-09 00:00:00.0)
Αλλαγές για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου(2013-01-08 00:00:00.0)
Αποφασισμένη να χτυπήσει τη μονιμότητα και να απολύσει χιλιάδες(2012-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ