Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εδωσαν με επιτυχία την απεργιακή μάχη

Μια σημαντική μάχη έδωσαν χτες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας, που προχώρησαν σε απεργία μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με τις πιέσεις της εργοδοσίας και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς να εντείνονται. Την απεργία σφράγισε η συμμετοχή ξενοδοχοϋπαλλήλων παρά τις προσπάθειες των μεγαλοξενοδόχων να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και οι δυνάμεις της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ έδωσαν από νωρίς το πρωί το «παρών» στην περιφρούρηση της απεργίας, έξω από ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. Με τον τρόπο αυτό συνέβαλαν στη συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην απεργία και στη συγκέντρωση, κόντρα στις απειλές προϊσταμένων και εργοδοτών, που καλούσαν τους εργαζόμενους να γυρίσουν στα πόστα τους. Θετική ήταν η ανταπόκριση και η συμμετοχή των εργαζομένων από δύο μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους του νησιού.

Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στο εργοστάσιο «Δεσύλλα» (κόμβος Γαρίτσας). Από εκεί οι απεργοί κατευθύνθηκαν με πορεία στο αεροδρόμιο του νησιού. Εκεί παρέμειναν για μια περίπου ώρα μοιράζοντας την ανακοίνωσή τους στους επισκέπτες που έφταναν στο νησί. Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων είχε φροντίσει ώστε να μεταφράσει και να τυπώσει την ανακοίνωση και στα αγγλικά: Με αυτήν ενημέρωσαν τους τουρίστες που έφταναν στο νησί για την απεργιακή τους κινητοποίηση, για το διεκδικητικό τους πλαίσιο και τα αιτήματά τους και καλούσαν τους τουρίστες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων διεκδικεί:

  • Ανάκληση του νόμου που καταργεί το επίδομα ανεργίας για τους εργαζόμενους σε εποχιακά επαγγέλματα.
  • Εξόφληση δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
  • Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης.
  • Ακύρωση όλων των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων που έχουν επιβληθεί.
  • Δημόσιο - δωρεάν αναβαθμισμένο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να σχεδιάζει νέες πρωτοβουλίες, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο πολλαπλασιάζονται. Ιδιαίτερο βάρος έχει για τους εργαζόμενους στον τουρισμό η πρόσφατη κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τους εργαζόμενους σε εποχιακά επαγγέλματα, εξέλιξη που θα στερήσει από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους το βοήθημα αυτό με το οποίο καλούνται να επιβιώσουν από το τέλος της μιας σεζόν μέχρι την έναρξη της επόμενης.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ